Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / CiU reitera la petició de replantejar el projecte constructiu de la variant de la N-260 a Gerri de la Sal

CiU reitera la petició de replantejar el projecte constructiu de la variant de la N-260 a Gerri de la Sal

16/02/2010 20:05

El diputat i alcalde de Sort, Agustí López, ha presentat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya, per tal d’instar el Govern de la Generalitat, a través del departament de Política Territorial i Obres Públiques, "a fer les gestions que siguin necessàries davant el Ministeri de Foment, per tal d'incorporar al projecte executiu de la variant de la N-260 a Gerri de la Sal totes les modificacions i solucions tècniques que siguin necessàries per tal de no excloure-hi els enllaços nord de la població, dels pobles del Pla de Corts i de la Vall d’Ancs i del poble de Puiol".

Alhora, el diputat nacionalista també sol.licita "convertir una part de l’actual travessia urbana de la carretera N-260 en zona de vianants”. L'objectiu d'aquesta petició seria "impulsar un turisme molt centrat en les visites dels elements més característics d’una vila que fa anys distribuïa la seva sal pel territori pirinenc".

Agustí López recorda que l’execució de la variant, tal com està redactat el projecte licitat, "comporta un important augment dels vehicles que hauran de travessar tota la població de Gerri pel túnel, girar en una nova rotonda que també donarà accés a Baen-Enseu-Useu i tornar enrere travessant Gerri per agafar la carretera del Pla de Corts".

La carretera Gerri-Peramea-Bretui-Montcortés-Estany de Montcortés té continuïtat cap a la Pobleta de Bellveí, al Pallars Jussà. "Es tracta, doncs, d’una carretera supracomarcal que enllaça el Pallars Sobirà amb la Vall Fosca, permet anar de Sort a la Torre de Capdella sense passar per la Pobla de Segur i Senterada, i el seu notable potencial turístic fa que sigui força transitada", ressalta l'alcalde de Sort, que també lametna que "els viatgers que visitin els restaurants de la Vall Fosca, el Museu de la història hidroelèctrica Emili Riu i Periquet, el Carrilet o el Telefèric d’Estany Gento, d’anada o de tornada hauran de travessar Gerri de la Sal dos vegades, una per sobre i l’altra pel túnel".

Aquesta és la tercera proposta de Resolució que Agustí López presenta al Parlament, fent-se ressò de les reivindicacions de l’Ajuntament de Baix Pallars i l’Associació de Veïns Lo Pedrís en relació a la construcció de la variant.