Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Climent Miró, nou germà major de la Germandat de Sant Sebastià

Climent Miró, nou germà major de la Germandat de Sant Sebastià

L'entitat vol consolidar les activitats existents i en projecta de noves com ara la divulgació de la història del cinema a les escoles. L'associació compta actualment amb uns 780 membres
Assemblea de la Germandat de Sant Sebastià
21/01/2020 12:58

L'historiador Climent Miró Tuset ha estat escollit nou germà major de la Germandat de Sant Sebastià, que tal com és habitual ha renovat la seva junta després de dos anys. Miró ha pres el relleu de Ramon Viaplana a l'assemblea general que l'entitat ha dut a terme aquest dilluns, en l'acte central de la festa patronal de la Seu d'Urgell.

El nou germà major aposta per la continuïtat i consolidació dels projectes actuals de l'associació. El nou dirigent de la Germandat ha destacat la gran implicació que tenen en la vida social i cultural de la Seu, amb l'organització d'activitats al llarg de l'any, la participació a la celebració de Carnestoltes -amb l'Estudiantina- i a la Processó de Divendres Sant -en la qual s'encarreguen de dos passos- i la divulgació de la història i el patrimoni local.

Entre els nous projectes de l'entitat urgellenca hi ha l'organització d'activitats de divulgació cultural a les escoles, si bé Climent Miró ha matisat que aquesta possibilitat encara està en fase d'estudi. En tot cas, Miró ha avançat que esperen poder-la iniciar aquest any mateix, en col·laboració amb els centres educatius.

L'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, recorda que la Germandat de Sant Sebastià és un dels col·lectius més representatius de la Seu, atès que enguany compleix ja 165 anys d'història i compta amb més de 780 membres. Fàbrega recorda que l'entitat va néixer amb el fonament de la solidaritat, "per donar-se socors mutu en una època molt convulsa i en què calia cuidar-se els uns als altres". També n'ha destacat la seva funció actual en la cultura i en la recuperació del patrimoni local, i n'ha esmentat accions actuals com a l'organització de les Caramelles i, aquest any passat, la recuperació de la Mulassa de la ciutat.

La celebració de Sant Sebastià va començar diumenge amb el pregó, enguany a càrrec de la professora Anna Sansa. La directora del Col·legi La Salle va fer un detallat repàs de l'evolució històrica de l'ensenyament a la Seu.

El fins ara germà major, Ramon Viaplana, va presentar la memòria dels darrers dos anys, en la qual es destaca que són presents en activitats de la ciutat sempre que se'ls demana. Pel que fa al projecte d'apropar-se a les escoles, Viaplana ha explicat que també persegueixen l'objectiu de donar a conèixer la Germandat a les noves generacions, si bé l'eix central serà explicar als estudiants la història del cinema, per tal que en coneguin els orígens i la seva evolució tècnica fins a arribar a l'actual digitalització.

Des de la Germandat també han indicat que els darrers cinc anys han constatat un repunt del nombre de membres, atès que al 2015 eren uns 700 i ara ja s'apropen als 800. En aquest sentit, han indicat que les baixes s'estan compensant amb noves incorporacions.