Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Col·loqui a la Biblioteca Sant Agustí sobre el llibre 'Ho estem fent bé?', de Miquel Alet

Col·loqui a la Biblioteca Sant Agustí sobre el llibre 'Ho estem fent bé?', de Miquel Alet

L'acte té com a objectiu reflexionar sobre els dubtes que apareixen en la criança i l'educació d'infants i adolescents. Alet és expert en sistemes familiars i psicopedagogia
Cartell del col·loqui sobre el llibre 'Ho estem fent bé?'
20/06/2017 18:55

La Biblioteca Sant Agustí acollirà aquest dimecres, 21 de juny, a les 19.30 hores, un col·loqui amb el psicòleg Miquel Alet Torres sobre el llibre 'Ho estem fent bé?', publicat per Edicions Salòria. L'acte, que s'adreça a pares, mares i cuidadors, vol servir per exposar i intercanviar reflexions sobre la criança i l'educació d'infants i adolescents.

Cal recordar que l'obra 'Ho estem fent bé?', il·lustrada per Andrea Zayas, vol ser "una reflexió sentida sobre com estem afrontant la criança i l’educació dels infants i joves actualment a nivell social". El psicòleg alturgellenc destaca que "s'hi afronta temes com ara la pressió, la por o bé la culpa, que estrenyen i dificulten l’afrontament d’una tasca important i positiva". A través dels diferents escrits que conformen el llibre,  "no es pretén donar receptes màgiques i universals, sinó que s'intenta fomentar que cada lector pensi, busqui i trobi allò que millor li vagi", comenta l'autor.

Alet considera que "no tenir dubtes o creure que ho fem tot bé no és realista, no activa la creativitat i no fa que es busquin les solucions adients a les dificultats existents", i que preguntes com ara "sóc mal pare?" o "sóc mala mare?" apareixen "per la inseguretat i la por, pel dubte i el neguit, i per l’alt grau d’exigència que ens demanem a nosaltres mateixos". Miquel Alet conclou que "dubtar de la criança converteix en bons pares i mares, en bons educadors", perquè "qui no dubta no millora, no usa la creativitat, no surt de la queixa i l’abandó", mentre que dubtar "engega mecanismes de canvi i recerca de solucions que ens fan més forts".

Biografia

Miquel Alet Torres va néixer el 1978 a la Seu d'Urgell, on resideix actualment, tot i que va viure la infància i l’adolescència a Organyà. Té formació en sistemes familiars i psicopedagogia, i unifica aquests sabers teòrics i pràctics com a psicòleg en l’àmbit de la criança, els trastorns del desenvolupament, l’atenció precoç i la família.

Per l’ús de l’escriptura com a forma d’oci va rebre la menció de finalista als Premis Homilies d’Organyà de contes curts per a joves autors l’any 2009 amb el conte Doble parany, que parlava de la salut mental. Petites col·laboracions en revistes locals, webs i una pàgina professional són la seva trajectòria fins al moment en l’àmbit escrit. També és col·laborador de RàdioSeu, a través del programa mensual 'Herois habituals'.