Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Coll de Nargó demana canvis en el projecte de la variant de la C-14

Coll de Nargó demana canvis en el projecte de la variant de la C-14

El consistori ha convocat una reunió pública per debatre la proposta de la Generalitat
Benito Fité - RàdioSeu
16/10/2007 14:27

L’Ajuntament de Coll de Nargó ha convocat per aquest dimecres a les dotze del migdia una reunió pública per tal que els veïns del poble debatin la proposta de construcció de la variant de la C-14 que ha projectat el departament de Política Territorial i Obres Públiques. El consistori nargoní ha expressat el seu rebuig al planejament inicial i a través d’un enginyer de camins té previst redactar un document alternatiu.

L’alcalde de Coll de Nargó, Benito Fité, ha explicat en el programa ‘Fil Directe de RàdioSeu’, que intentarà dialogar amb l’administració, malgrat que la darrera reunió celebrada el passat mes de setembre a Lleida amb el secretari general de Mobilitat, Manel Nadal; el director general de Carreteres, Jordi Follia; i el responsable de la secció a Lleida, Jordi Benet, va ser ‘molt decebedora’. Fité ha indicat que “les aportacions tècniques que va fer l’Ajuntament de Nargó van ser descartades pels responsables tècnics sense cap tipus de negociació”. No obstant, l’alcalde nargoní ha subratllat que el poble “no es donarà per vençut i intentarà que es faci ressò de la seva problemàtica, ja que la pressió popular és molt forta”.

La proposta de recorregut del departament de Política Territorial i Obres Públiques comporta, segons fonts consultades, “un fort impacte paisatgístic a la zona”. D’altra banda, afirmen que “malmet l’horta agrícola”. Un dels punts més crítics és l’enllaç que arrenca del pont que hi ha a la sortida de Coll de Nargó en direcció a Lleida i va a raure al Pujol. Els responsables municipals consideren que és massa ample i que es podria minimitzar la seva repercussió adequant-ne les dimensions. Benito Fité ha comentat que “el que més interessa és que es desplaci la carretera i que passi per darrera del Pujol”. L’alcalde ha destacat la importància de conservar l’entorn, tenint en compte que “el futur de la població es basa en el seu atractiu turístic”.

El projecte de la nova variant de Coll de Nargó es calcula que podria sortir a exposició pública en un termini de tres o cinc mesos.