Coll de Nargó tindrà un espai d'acollida turística dedicat als dinosaures
El diputat d’Esquerra al Parlament de Catalunya, Jordi Ausàs, i el primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Coll de Nargó (Alt Urgell) i Conseller Comarcal de Cultura, Rafel Ferrer, es van reunir ahir amb el Conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, per tal d’impulsar la Ruta dels Dinosaures i desenvolupar culturalment i socioeconòmicament el municipi de Coll de Nargó i el seu àmbit d’influència. Rafel Ferrer va exposar el treball que està duent a terme l’Associació d’Amics dels Dinosaures de l’Alt Urgell en col•laboració amb diverses universitats i es va mostrar convençut que ‘la creació d’un Espai d’Acollida de Turisme dedicat als dinosaures pot esdevenir un element de dinamització molt important en un àmbit científic i cultural, però que és cridat a esdevenir també un interessant producte turístic’.
El diputat Jordi Ausàs ha manifestat ‘la voluntat del grup parlamentari d’Esquerra d’impulsar i valoritzar el territori, que segueixi els criteris de sostenibilitat i que serveixi per donar a conèixer el que és Catalunya’. Per la seva banda el Conseller Josep Huguet va explicar que ‘cal evolucionar, amb propostes com els CAT’s, d’un model de turisme de masses, a un turisme que, sense deixar de ser massiu es reparteixi arreu del territori i al llarg de tot l’any’.
El projecte d’Espai d’Acollida Turística dedicat als dinosaures es presentarà al programa ‘Pla de Turisme’ de la Direcció General de Turisme, i incorporarà dins les seves dependències una Oficina de Turisme, així com un restaurant i botiga especialitzada en venda de productes artesanals propis de Catalunya i altres vinculats als jaciments d’ous de dinosaures de Coll de Nargó.
El Centre d’Acollida Turística de Coll de Nargó, estarà integrat en la xarxa CAT’s i s’emmarca en el pla de dinamització de productes turístics, que compta amb una dotació de 4,155 milions d’euros i està impulsat a parts iguals per la Generalitat, pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, i pels Ajuntaments. Els CAT’s són productes turístics creats al voltant de punts concrets de caràcter històric, paisatgístic o cultural. El seu objectiu és millorar el coneixement i la comprensió de Catalunya, a través de la immersió en els elements que la identifiquen. Els CAT’s s’ubiquen als indrets geogràfics singulars i s’articulen en xarxa de manera que el visitant podrà obtenir una completa visió paisatgística històrica i cultural tant a nivell local com a escala general de Catalunya.