Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Coll de Nargó tindrà un espai d'acollida turística dedicat als dinosaures

Coll de Nargó tindrà un espai d'acollida turística dedicat als dinosaures

El Conseller Josep Huguet aposta per impulsar la Ruta dels Dinosaures com a element turístic i de desenvolupament socioeconòmic de Coll de Nargó i el seu àmbit d’influència
Dinosaures - Visita al conseller Huguet
20/12/2007 17:58

El diputat d’Esquerra al Parlament de Catalunya, Jordi Ausàs, i el primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Coll de Nargó (Alt Urgell) i Conseller Comarcal de Cultura, Rafel Ferrer, es van reunir ahir amb el Conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, per tal d’impulsar la Ruta dels Dinosaures i desenvolupar culturalment i socioeconòmicament el municipi de Coll de Nargó i el seu àmbit d’influència. Rafel Ferrer va exposar el treball que està duent a terme l’Associació d’Amics dels Dinosaures de l’Alt Urgell en col•laboració amb diverses universitats i es va mostrar convençut que ‘la creació d’un Espai d’Acollida de Turisme dedicat als dinosaures pot esdevenir un element de dinamització molt important en un àmbit científic i cultural, però que és cridat a esdevenir també un interessant producte turístic’.

El diputat Jordi Ausàs ha manifestat ‘la voluntat del grup parlamentari d’Esquerra d’impulsar i valoritzar el territori, que segueixi els criteris de sostenibilitat i que serveixi per donar a conèixer el que és Catalunya’. Per la seva banda el Conseller Josep Huguet va explicar que ‘cal evolucionar, amb propostes com els CAT’s, d’un model de turisme de masses, a un turisme que, sense deixar de ser massiu es reparteixi arreu del territori i al llarg de tot l’any’.

El projecte d’Espai d’Acollida Turística dedicat als dinosaures es presentarà al programa ‘Pla de Turisme’ de la Direcció General de Turisme, i incorporarà dins les seves dependències una Oficina de Turisme, així com un restaurant i botiga especialitzada en venda de productes artesanals propis de Catalunya i altres vinculats als jaciments d’ous de dinosaures de Coll de Nargó.

El Centre d’Acollida Turística de Coll de Nargó, estarà integrat en la xarxa CAT’s i s’emmarca en el pla de dinamització de productes turístics, que compta amb una dotació de 4,155 milions d’euros i està impulsat a parts iguals per la Generalitat, pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, i pels Ajuntaments. Els CAT’s són productes turístics creats al voltant de punts concrets de caràcter històric, paisatgístic o cultural. El seu objectiu és millorar el coneixement i la comprensió de Catalunya, a través de la immersió en els elements que la identifiquen. Els CAT’s s’ubiquen als indrets geogràfics singulars i s’articulen en xarxa de manera que el visitant podrà obtenir una completa visió paisatgística històrica i cultural tant a nivell local com a escala general de Catalunya.