Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Coll de Nargó acull un curs sobre geologia i geografia dels Pirineus

Coll de Nargó acull un curs sobre geologia i geografia dels Pirineus

Els participants també fan activitats sobre el terreny al Pallars Jussà, el Solsonès i la Noguera. La formació se centra en l'espai que ocupa el nou Geoparc Conca de Tremp, que inclou el municipi alturgellenc
Curs de geologia i geografia sobre el terreny a Coll de Nargó
17/07/2017 19:20

Coll de Nargó acull aquests dies, fins dijous dia 20, el curs 'Recorreguts geològics i geogràfics pels Pirineus Centrals', que organitza el Col·legi Oficial de Doctorats i llicenciats de Catalunya. Aquesta activitat formativa de geologia i geografia física de camp pretén "fer un bon reconeixement paleontològic i aprofundir-hi".

A banda de l'entorn de Coll de Nargó com a nucli central, el curs també fa activitats pràctiques a les comarques del Pallars Jussà, el Solsonès i la Noguera. Els assistents poden conèixer la mineria, la geografia ambiental i els riscos geològics d’aquestes comarques, com també descobrir i descriure les roques i minerals que s’hi puguin trobar.

El fet de descobrir aquesta zona, expliquen els organitzadors, "dóna una oportunitat per saber quin territori ocuparà el futur Geoparc de la Conca de Tremp i Montsec i els tipus de treballs que s’hi podran veure i que ja s’estan duent a terme". A més, també permet veure com està la situació del proper parc geològic i miner del Solsonès i tenir nous i majors coneixements del Cadí i de l’Urgellet.