Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Coll de Nargó rep el projecte per millorar la cobertura de telefonia i internet al municipi

Coll de Nargó rep el projecte per millorar la cobertura de telefonia i internet al municipi

Telefónica preveu una nova estesa de cable de fibra òptica per garantir la qualitat del servei. Ajuntament i veïns van exigir la mesura aquest estiu passat després de diversos talls a la línia
Coll de Nargó
09/04/2019 19:33

L'Ajuntament de Coll de Nargó ja ha rebut el projecte que ha de permetre la millora de la cobertura i el servei de telefonia i dades que presta Telefónica-Movistar al municipi. La mesura arriba després que, aquest estiu passat, consistori i veïns van denunciar la manca de qualitat del servei i fins i tot van amenaçar de fer talls de carretera si la companyia no oferia una solució.

Aquest divendres passat el projecte va arribar al consistori, que ha informat que ara, per poder començar les obres, només els falta un permís, el de la Direcció General de Carreteres, si bé detalla que ja s'ha parlat amb els responsables i que hi donaran el vistiplau a curt termini. El projecte sencer per millorar la cobertura consta de 130 pàgines.

A grans trets, Telefónica proposa fer una nova estesa de cable de fibra òptica fins a l'estació base que té al municipi. Per això, preveu instal·lar uns 400 metres de cable i constituir un nou circuit que augmenti la capacitat de la xarxa i garanteixi una cobertura digna, tant de telefonia com d'accés a internet. Segons la companyia, el projecte permetrà assegurar un bon servei "a llarg termini", tot incloent les ampliacions de capacitat que calgui fer més endavant. El termini previst d'execució és d'uns 30 dies.