Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Comença el curs 2007-2008 a la Seu amb la reivindicació d'una tercera escola de primària

Comença el curs 2007-2008 a la Seu amb la reivindicació d'una tercera escola de primària

Els responsables educatius consideren imprescindible un nou centre escolar per evitar la massificació
12/09/2007 13:27

El curs escolar 2007-2008 ha començat avui a la Seu d’Urgell amb la petició dels responsables educatius perquè s’agilitzin els tràmits per a la construcció de la tercera escola de primària de la ciutat. El director del col.legi Albert Vives, Isidor Alberich, considera imprescindible aquest nou centre escolar 'per tal d’evitar la massificació actual'. Alberich ha explicat que ‘tot i que s’està encabint els nous alumnes (la majoria nouvinguts), els col.legis de la Seu ja no tenen més espai per créixer’. ‘La construcció de la nova escola és clau per garantir el bon funcionament educatiu, i ja arriba tard, tenint en compte el flux migratori’, ha assenyalat.

El col.legi Albert Vives, amb 546 alumnes, ha iniciat les classes avui amb un augment significatiu de l’alumnat i amb un professor menys, que encara no s'ha assignat. El començament del curs s’ha vist alterat també pel fet que el departament d’Educació de la Generalitat no ha fet arribar encara el material escolar necessari per a l’habilitació de dues aules a l’edifici del menjador. Isidor Alberich considera que aquesta situació és ‘totalment anòmala’ i que ‘repercutirà negativament en el professorat i els nens i nenes del curs’. Des de l’escola i des de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell s’ha sol.licitat la instal.lació d’un mòdul prefabricat, que estaria més ben equipat i més a prop de l’edifici principal. De moment, la Generalitat ha descartat aquesta possibilitat, tot i que l’estudiarà a partir del mes de gener.

Pel que fa a la resta de centres de la Seu, el col.legi Pau Claris, amb 319 alumnes, compta enguany amb dues línies de P3, que compensa amb la pèrdua d’alumnat de sisè curs. La directora, Lourdes Porta, ha coincidit a destacar també ‘l’increment dels nens i nenes inscrits a tots els cursos’. L’inici de les classes s’ha fet amb normalitat, malgrat que les obres de millora del col.legi continuaran fins el pròxim mes de febrer.

A l’escola de Castellciutat, que compta amb 24 alumnes, aquest estiu s’han dut a terme obres de manteniment i alguna reforma a les aules. Una de les professores del centre, Anna Cortina, ha comentat que el curs ha començat sense incidents i que, com a novetat, se’n destaca la contractació d’un nou professor. Una sala polivalent s’utilitzarà ara com a aula, fet que 'tot i que comportarà una pèrdua d’espai, era necessari’.

Més de dos mil alumnes han començat avui a la Seu d’Urgell i a Castellciutat el curs 2007-2008, entre l’educació infantil, primària i l’Educació Secundària Obligatòria. L’alumnat es reparteix entre els col.legis Albert Vives, Pau Claris, la Salle i Castellciutat, i l’Institut Joan Brudieu.

  • Inici curs escolar 2007 - Classe del CEIP Pau Claris
  • Col.legi Albert Vives