Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Comença el debat social sobre el Pacte Nacional per a la Immigració

Comença el debat social sobre el Pacte Nacional per a la Immigració

L’alcalde urgellenc, Albert Batalla, afirma que “des del món local ens trobem davant d’un apassionant repte que necessita de recursos i d’estratègies per afrontar-ho amb suficients garanties”
Pacte Nacional per a la Immigració
26/04/2008 11:13

Aquest divendres s'ha presentat a la Seu d’Urgell el document de bases del Pacte Nacional per a la Immigració. L'acte, celebrat a la sala d’actes de l’Ajuntament urgellenc, va estar presidit per l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla. L'exposició va anar a càrrec del secretari per a la Immigració del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Oriol Amorós,  i el subdirector general de Participació Ciutadana, Jordi Pacheco.

En la seva intervenció, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, va afirmar que “també des del món local afrontem la immigració com un repte molt important, i és per això que necessitem d’estratègies i de recursos per abordar-la amb suficients garanties d’èxit”. Batalla va manifestar que “la immigració és un dels grans temes de país, però també de la Seu i del Pirineu”.

Per la seva part, el secretari per a la Immigració del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Oriol Amorós, va subratllar que “estem vivim un intens procés de transformació social de Catalunya pel factor dels nouvinguts”. Amorós va remarcar també que “la immigració que ha vingut al nostre país, ha vingut per quedar-se, i ja podem preveure que és necessària per a molts anys en tots els sectors econòmics”.

El document que es va presentar ahir a la Seu és el resultat del treball de diversos grups d’experts que han plantejat els principals reptes que té Catalunya per a garantir una bona convivència i una major cohesió social. El document incorpora 50 propostes d’actuació “per viure junts i juntes”.

Amb aquesta presentació a La Seu d’Urgell s’ha volgut posar a l’abast de tots els actors implicats i de les persones interessades el document de bases per tal de debatre i ampliar el seu contingut durant el procés de participació que s’allargarà fins al mes de juny.

A l’Alt Pirineu i Aran s’estableixen dos grups de treball per a professionals de l’administració i per a responsables d’entitats el 13 de maig i el 3 de juny, en sessions de matí a Sort i de tarda a Puigcerdà. De forma paral·lela i per primera vegada, una mostra de 15 ciutadans i ciutadanes tindrà l’oportunitat de fer arribar les seves aportacions en dues sessions a Vielha, el 9 de maig i el 4 de juny. Aquesta fase participativa compta amb el suport de la Direcció General de Participació Ciutadana.