Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Comença el període de pesca de truita

Comença el període de pesca de truita

Enguany hi ha més exemplars, però la mida mínima per pescar-les augmenta fins als 22 centímetres, per afavorir-ne la repoblació
Pesca al Pirineu
17/03/2008 11:45

Aquest cap de setmana s'ha iniciat el període de pesca de la truita, que finalitzarà el 31 d'agost. La Resolució del 2008 presenta canvis que tenen com a objectiu afavorir la reproducció dels peixos i, per tant, l’increment del nombre d’exemplars.

En primer lloc, perquè es puguin pescar, les truites comunes hauran de fer enguany 22 cm, un més que la temporada del 2007. La mida s’augmenta per millorar, en general, l'estructura i la densitat de les poblacions de truita comuna. Altres canvis potencien la pesca sense mort, també per aconseguir que n’augmenti la població.

En les aigües d’alta muntanya i entre l’1 i el 30 de setembre, la modalitat de pesca permesa de la truita serà sense mort, a excepció de les zones de pesca controlada intensiva.

Sempre que es pesqui amb esquer natural, s'han de fer servir hams sense mort o amb l'arponet completament esclafat, a excepció de les zones de pesca controlada intensiva i les competicions oficials de ciprínids. En aigües declarades com a zona de truita, l’ús de la cullereta s’autoritza únicament amb un sol ham, excepte a les zones de règim intensiu.

D'altra banda, s’estableix un límit de captures per a la truita comuna de 2 exemplars per pescador i dia a les zones de pesca lliure, 4 exemplars a les zones de pesca controlada, i 6 a les zones de pesca controlada intensiva. Pel que fa a la truita irisada, hi ha un límit de 6 captures per pescador i dia a les zones de pesca controlada intensiva. Finalment, es prohibeix mantenir les captures en viu en xarxes un cop s’hagin pescat, a excepció dels concursos de pesca, per a totes les espècies.

A alta muntanya, els períodes hàbils de pesca d’aquesta temporada serà en general del 10 de maig al 30 de setembre, per a Salmònids i per a altres espècies d’aprofitament piscícola, si viuen en aigües incloses en zona de truites. Respecte al cranc senyal o del Pacífic, se’n prohibeix la captura tot l'any.

Pel que fa als rius de la Ribagorça, que limiten amb l'Aragó, en zona de truites es poden pescar des del 15 de març fins al 31 d’agost, ambdós inclosos. En aigües de muntanya el període és del 10 de maig al 30 de setembre.

 

Enllaç: Web del Departament de Medi Ambient