Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Comença la preinscripció per al curs escolar 2008-2009

Comença la preinscripció per al curs escolar 2008-2009

La documentació es podrà presentar fins el 4 d'abril al centre de preferència o bé a l'Oficina Municipal d'Escolarització, ubicada a l'Ajuntament El nou CEIP La Seu s'incorpora enguany a l'oferta educativa amb dues aules de P3
Institut Joan Brudieu
25/03/2008 10:40

Avui dimarts s’inicia el període de preinscripció per al curs escolar 2008-2009, que es perllongarà fins divendres de la setmana vinent; és a dir, fins el 4 d’abril.

Per formalitzar-la, cal omplir la sol•licitud que es facilita de manera gratuïta en qualsevol centre docent de la ciutat: Pau Claris, Albert Vives, Castellciutat, Col•legi La Salle i l'IES Joan Brudieu. També es pot obtenir a l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), ubicada a l’Ajuntament. La preinscripció cal tramitar-la al centre educatiu que es triï en primera opció o a l'OME.

Una de les novetats d'enguany serà el nou CEIP La Seu, que s’ubicarà de manera provisional entre el carrer de l’Orri i l’avinguda del Salòria, i que comença oferint dues aules de P3. Tot i que el centre s'estrena amb mòduls prefabricats, la seva directora, Queralt Perera, remarca que oferirà els mateixos serveis que la resta de centres per a P3.

La preinscripció per al CEIP La Seu es fa a l'Ajuntamnet mateix i també hi ha el telèfon 675 789 666, a través del qual es pot rebre informació sobre el centre, que ha d'ajudat a descongestionar les aules dels altres col.legis.

Aquest nou curs 2008-2009 s’ofereixen 8 aules de P3, ja que tots els centres de la Seu, disposaran de dues aules d’aquest curs. El CEIP de Castellciutat n'ofereix una.

L’OME també facilita informació de tota l’oferta escolar obligatòria i no obligatòria que existeix a la capital de l’Alt Urgell, i també sobre el procés de matriculació, les preinscripcions escolars durant tot l’any i la gestió de la matrícula. La Regidoria d’Educació també farà arribar a totes les llars un futlletó amb l’oferta educativa de la ciutat, les instal•lacions, els serveis que s’ofereixen, les activitats extraescolars i els contactes amb la direcció dels centres.

L’OME vetlla pel compliment de la legalitat en el procés d’admissió de l’alumnat mitjançant la comissió d’escolarització. A més a més, l’Oficina haurà de procurar una distribució equilibrada de l’alumnat amb necessitats educatives específiques que en permeti la integració, faciliti la cohesió social i afavoreixi una qualitat educativa adequada per a tota la població escolar.

Els criteris generals per ordenar les sol•licituds de preinscripció tenen en compte l'existència de germans matriculats o pares o tutors que treballen al centre (40 punts), tenir el domicili a l’àrea de proximitat del centre (30 punts), tenir lloc de treball a prop (20 punts), que els pares o tutors rebin l’ajut de la renda mínima d’inserció (10 punts) i la discapacitat de l’alumne, germans, pares o tutors igual o superior al 33% (10 punts). En el cas de batxillerat, també es té en compte la nota mitjana de l'alumne.

D'altra banda, hi ha criteris complementaris com els de família nombrosa (15 punts), i malalties cròniques del sistema digestiu, endocrí o metabòlic, inclosos els celíacs (10 punts).

Per a tots aquests supòsits, cal presentar els certificats corresponents, juntament amb la documentació general, que és la sol•licitud de preinscripció, els originals i fotocòpia del DNI dels pares o tutors i del Llibre de Família o altres documents relatius a la filiació, així com el certificat de convivència.


Per a més informació, cal adreçar-se a l’Oficina Municipal d’Escolarització (telèfon 973 350 010, ext. 686), o a www.gencat.cat/preinscripcio