Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Comença la restauració de la porta d'entrada a la Catedral

Comença la restauració de la porta d'entrada a la Catedral

Actualment es treballa en la part exterior i després de Nadal es refarà la interior Durant la millora, l'accés principal al monument està tancat
Catedral - Porta d'entrada
12/11/2008 18:17

Aquest mes de novembre han començat els treballs de restauració de la porta d'entrada a la Catedral de Santa Maria. A causa d'aquesta actuació, l'accés principal a l'edifici estarà tancat fins a finals del mes vinent, quan es tornarà a obrir per a la celebració dels actes tradicionals de Nadal. L'entrada al monument es farà a partir d'ara per la porta de la Plaça dels Oms.

La restauració ha vingut motivada per la degradació de la fusta al portal. L'objectiu és donar-li una millor imatge, en concordança amb d'altres parts de la catedral que s'han remodelat durant els darrers anys. El rector de la parròquia de Sant Ot, mossèn Xavier Parés, explica que els treballs són molt meticulosos i requereixen que la porta romangui tancada.

Els treballs tenen un cost de 9.000 euros per a la part exterior de la porta i 9.000 més per a la part interior, en la qual es treballarà després de Nadal. Per sufragar aquest cost, la parròquia ha rebut una subvenció de la Fundació Barclays. De cara a una tercera fase, s'espera poder restaurar també la part del cor, que tindrà un cost de 10.000 euros, per la qual cosa es vol aconseguir el suport econòmic dels fidels o bé d'una empresa.

Segons mossèn Parès, la millora de la Catedral val la pena tant per la significació que té per a la Seu com perquè ha esdevingut el principal atractiu turístic de la ciutat i rep cada any milers de visitants.