Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Comença un nou curs de guies turístics per a gent gran de la Seu

Comença un nou curs de guies turístics per a gent gran de la Seu

L'Ajuntament consolida l'oferta de visites dirigides per padrins de la ciutat Inscripcions obertes per a un curs d'àlbums Hoffman per a majors de 60 anys
Curs Guies Turístics 2012 - Presentació
17/04/2012 16:40

Aquest dimarts s'ha inaugurat a l'Espai Ermengol la segona edició del Curs de guiatge turístic del centre històric per a gent gran de la Seu d'Urgell. La inauguració ha anat a càrrec de l'alcalde urgellenc, Albert Batalla, i la regidora de la Gent Gran, Montserrat Bonet.

Batalla ha valorat “molt positivament” la reedició d'aquesta iniciativa, ja que “demostra que el primer curs va funcionar molt bé". Així mateix, ha subratllat "l'enorme aportació que poden fer els padrins i padrines a la societat i a la ciutat”. Segons l'alcalde, “gent gran també vol dir gent activa i amb molta motivació que, a canvi de res, tenen una gran disposició per ajudar i col.laborar".

Per la seva banda, Montserrat Bonet ha remarcat que la proposta formativa és un projecte ja consolidat, que ha aconseguit crear un servei que té molta demanda. La regidora ha recordat que els padrins fan "una tasca molt important" perquè s'impliquen en la promoció turística i econòmica de la Seu.

Durant l'any passat, els guies turístics de la gent gran van realitzar més de 30 visites guiades, tant a turistes del país com a estrangers o bé escolars.

Curs teòric i pràctic

El curs, en el qual hi ha 10 inscrits, iniciarà les classes dimarts vinent i s'allargarà fins al 14 de juny. S'impartirà a l'Espai Ermengol cada dimarts i dijous, de dos quarts de cinc a dos quarts de set de la tarda. Anirà a càrrec d'Andreu Escales i s'estructurarà en dues parts. En la primera, s'oferirà als participants un seguit de recursos teòrics dirigits al guia turístic, mentre que en la segona, els alumnes realitzaran pràctiques tot fent vistes guiades a diferents emplaçaments del centre històric de la Seu d'Urgell.

Aquesta proposta formativa està organitzada per la Regidoria de la Gent Gran de l'Ajuntament de la Seu, pel Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell, Turisme Seu i per l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat, amb la col·laboració de l'Arxiu Comarcal.

Curs d'àlbums digitals Hoffman

La Regidoria de la Gent Gran de l'Ajuntament de la Seu i el Consorci d'Atenció a les Persones també estan a punt d'iniciar, conjuntament amb el Punt Òmnia, un taller d'àlbums fotogràfics digitals Hofmann per a majors de 60 anys. Es farà els dijous d'11 a 12 del migdia o bé els divendres de 10 a 11 del matí. Cada curs té una capacitat de 8 persones com a màxim. La primera classe serà el dia 26 d'aquest mes.

Les inscripcions es poden realitzar fins aquest divendres a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament. Han de ser presencials i per ordre d'arribada.