Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Comença una recollida de signatures en contra dels nous contenidors soterrats del carrer Major

Comença una recollida de signatures en contra dels nous contenidors soterrats del carrer Major

Un grup de comerciants, hostalers i veïns afectats demanen que es paral.litzi la instal.lació fins que es trobi una alternativa adequada L’Ajuntament de la Seu defensa que el projecte ja està pactat amb els veïns i la UBSU
Contenidors soterrats al centre històric
06/08/2009 15:15

Un grup de comerciants, hostalers i veïns del carrer Major han iniciat una recollida de signatures per sol.licitar que es paral.litzi la instal.lació dels contenidors soterrats de la cantonada amb el carrer Jueus. Els afectats demanen "que s’estudiï un sistema alternatiu de recollida d’escombraries i que es trobi solució consensuada per tirar endavant la reforma".

Els promotors de la recollida de signatures afirmen en un comunicat que “estan molestos i indignats” pel fet que no s’ha tingut en compte les seves peticions. Així mateix, matisen que “no se sol.licita que els contenidors s’ubiquin en un altre lloc, sinó que s’estudiïn altres opcions”. Tenint en compte que aquest fet no impediria finalitzar les obres de millora del carrer Major, opinen que, mentrestant, "caldria col.locar a la zona els contenidors de superfície convencionals". “No es necessari tirar endavant sense consens una decisió que està resultant tant controvertida”, indiquen.

La ubicació dels contenidors ha generat preocupació entre comerciants i hostalers. La UBSU va presentar un conjunt d’al.legacions al projecte el passat 28 de Juliol, i alguns restauradors han fet arribar el seu rebuig a l'Ajuntament i a l'Associació d´Hostaleria de l’Alt Urgell. “No s'ha d'adaptar un centre històric com el de la Seu d´Urgell a un model estàndard de serveis, ja que això podria provocar una greu alteració de l'entorn”, recull el comunicat. I s’hi subratlla: ”Són els serveis els que s'han d'adaptar a les peculiaritats dels nucli antic i no a l’inrevés”.

A la preocupació expressada per la col.locació dels nous contenidors, s'uneix, segons els promotors de la recollida de signatures, "la incertesa generada amb els canvis anunciats en la instal.lació". “Sorprèn la decisió de dividir la bateria de contenidors en dos blocs, com a resposta a les al•legacions presentades per la UBSU, ja que el motiu són problemes tècnics i no pas facilitar el pas dels vianants”, comenten.

El col.lectiu insta a l’Ajuntament a realitzar els esforços tècnics necessaris per dotar de serveis a la població, “sense imposar elements que impliquen una alteració de l'entorn i que desperten una preocupació tan elevada a nivell comercial i sanitari”. El text lamenta que “fins al moment hi hagi hagut informació però no diàleg en la reforma, ja que no s'han respost ni considerat cap de les múltiples al•legacions”.

Des de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell s'ha tornat a reiterar el fet que s’ha dut a terme reunions periòdiques amb els afectats per la reforma del carrer Major. Fonts municipals han destacat que el projecte dels nous contenidors soterrats ha estat pactat tant amb l’Associació de Veïns com amb el sector comercial, a través de la Unió de Botiguers de la Seu.