Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Comença el curs amb el projecte 'Mengem d’aquí' als menjadors escolars de l’Alt Urgell i la Cerdanya

Comença el curs amb el projecte 'Mengem d’aquí' als menjadors escolars de l’Alt Urgell i la Cerdanya

La cuinera Ada Parellada ofereix una presentació del programa i un taller-berenar a les capitals d'ambdues comarques. En el cas de la Seu, l'acte públic és aquest dimarts a les 8 del vespre a la Sala de Sant Domènec
'Mengem d'aquí'
18/09/2017 17:30

L’inici del curs escolar 2017-2018 a l'Alt Urgell i la Cerdanya ha coincidit amb la posada en marxa del programa “Mengem d’aquí”, la nova aposta per a una alimentació saludable, de proximitat i sostenible als menjadors escolars de les dues comarques. A la iniciativa s’hi ha adherit tots els centres educatius de la Cerdanya i tots els centres públics de l’Alt Urgell.

Aquest començament de setmana es fa la presentació del projecte a la Seu d’Urgell i a Puigcerdà. Pel que fa a la Seu l'acte públic, obert a tothom, és aquest dimarts a les 8 del vespre a la Sala de Sant Domènec. La presentació tindrà dues parts: una explicació del projecte i una xerrada per part de la coneguda cuinera Ada Parellada, xef del restaurant Semproniana i reconeguda per la seva tasca a nivell pedagògic per millorar els hàbits alimentaris. Prèviament, Parellada impartirà taller un taller-berenar gratuït, a 2/4 de 6 de la tarda al CETAP-Telecentre.

Aquestes mateixes activitats es repetiran aquest dimecres a Puigcerdà, on a 2/4 de 6 de la tarda es farà el berenar, al menjador de l’Institut Pere Borrell, i a 2/4 de 7 es durà a terme la presentació al Museu Cerdà. Per al berenar cal fer inscripció prèvia als respectius consells comarcals de l'Alt Urgell i de la Cerdanya.

El programa “Mengem d’aquí” neix amb l’objectiu de col·laborar amb les famílies per tal de garantir una alimentació bona, sana, equilibrada, variada i sostenible a través d’eines i trucs per facilitar el dia a dia. “A menjar s’aprèn menjant” és el lema de la iniciativa, que arrenca amb un menú conjunt per a tots els centres escolars que s’hi ha adherit i que ha estat dissenyat per la Fundació Alícia del Món Sant Benet. Progressivament, s’aniran afegint al projecte els productors alimentaris locals, que és també un dels objectius prioritaris del projecte.

Projecte també per a les famílies

La Fundació Alícia s’ha encarregat de la formació dels cuiners en aquest projecte i ha elaborat un menú conceptual en el qual es relacionen els aliments que cal incloure cada dia i es proposen una sèrie de receptes que cada cuiner elabora amb els seus propis criteris. Tanmateix, el projecte va més enllà dels menjadors escolars, ja que també es posa a disposició de les famílies que el vulguin adaptar a la cuina de casa. Així, al web www.mengemdaqui.cat, les persones interessades hi trobaran tota la informació relativa al projecte, amb els menús dels centres escolars i exemples per fer esmorzars, berenars o sopars a casa, entre altres propostes.

“Mengem d’aquí” és una iniciativa del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya que compta amb la col•laboració dels consells comarcals de l’Alt Urgell i la Cerdanya i el finançament del Departament d‘Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat en el marc del programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020 i del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).