Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Comença la remodelació de la plaça de l’Arbre de Castellciutat

Comença la remodelació de la plaça de l’Arbre de Castellciutat

La reforma de l’emblemàtic espai arrenca just després de finalitzar la Festa Major del poble. L'Ajuntament hi invertirà 101.000 euros, dels quals 12.250 són per a nou mobiliari urbà
07/08/2018 14:45

Aquest dimarts han començat les obres de remodelació de la plaça de l’Arbre, el centre neuràlgic de Castellciutat. De moment ja s'ha instal·lat les màquines excavadores i s’ha establert un perímetre a la zona on, amb el nou projecte, s’habilitarà un espai per a vianants.

La posada en marxa es fa just després de la finalització de la Festa Major de Castellciutat, que s’ha celebrat al llarg de tota la setmana passada i tradicionalment té la plaça de l’Arbre com a escenari principal. La previsió és que les obres tinguin una durada d’unes 13 setmanes. El pressupost total dels treballs és de 101.000 euros, dels quals 12.250 corresponen a la compra de mobiliari urbà.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha consensuat el pla de reforma de la plaça amb el veïnat. Les obres les executa l’empresa Ripoll Oliveres, que va guanyar-ne el concurs públic. La direcció tècnica anirà a càrrec dels arquitectes Joan Vidal, de Castellciutat mateix, i de Joan Marquet, en contacte permanent amb els serveis tècnics del consistori urgellenc.

A més a més, s’establirà una comissió de seguiment amb una representació dels veïns per anar informant dels treballs que s’hi duen a terme, les afectacions en la circulació o bé la resolució de dubtes. En aquest sentit, des de l’Ajuntament han demanat disculpes i comprensió als veïns i conductors durant el període d’obres, com també que es respecti la senyalització provisional que s’anirà instal·lant a la plaça i als accessos a mesura que avanci l’obra. L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha explicat que l’objectiu és “realitzar els treballs en dues fases diferenciades, per tal de garantir que sempre hi hagi un accés obert a la resta del poble”.

Especificacions del projecte

En el punt central de l'espai públic, que correspon a la intersecció del carrer de Mossèn Cinto Verdaguer i el carrer del Doctor Robert, es crearan tres espais on el vianant serà l’únic protagonista, mentre que els vehicles quedaran reduïts als tres eixos amb els que s’ordena la zona. La plaça serà tota del mateix nivell, sense barreres arquitectòniques. Per solucionar la circulació de vehicles, el paviment comptarà amb diferents colors i materials. També hi haurà mobiliari urbà i punts de llum encastats al terra. A més, es limitarà la velocitat dels cotxes a través d’una remunta per accedir-hi.

El material que es col·locarà al paviment de la plaça serà una llamborda tractada de pedra natural de granit de diferents colors, enriquit amb acer corten. El mobiliari urbà estarà compost per bancs de fusta i papereres metàl·liques. Es planteja també un nou banc de pedra, com a referència de l’antic pedrís de Cal Duat. Alhora, s’hi instal·larà un nou enllumenat.

La urbanització de la plaça es rematarà amb la col·locació d’un arbre de petites dimensions per donar nom a la plaça de l’Arbre, i se’n col·locarà un altre al racó generat a l’inici del carrer Doctor Robert.

  • Inici de les obres a la plaça de l'Arbre de Castellciutat
  • Remodelació de la plaça de l'Arbre de Castellciutat
  • Festa Major de Castellciutat 2018