Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Comença la restauració de l'església de la Mare de Déu de Montgarri

Comença la restauració de l'església de la Mare de Déu de Montgarri

Els treballs se centren a eliminar les filtracions d'aigua amb un mur perimetral. També es dignificarà la portalada romànica
Montgarri (Foto: ACN)
03/08/2017 18:25

El Conselh Generau d'Aran i l'arxiprestat d'Aran, integrat al Bisbat d'Urgell, han començat l'execució de la segona fase del projecte d'intervenció a l'església de la Mare de Déu de Montgarri, una de les més emblemàtiques del Pirineu català. Els treballs, amb un cost d'uns  70.000 euros, preveuen eliminar les filtracions d'aigua a través del mur perimetral nord i la renovació del paviment, que s'estava degradant per la humitat.

Exteriorment s'ha procedit a l'obertura d'una rasa al llarg de la façana nord on a l'hivern s'acumula una gran quantitat de neu i aigua, a fi de drenar el terreny i permetre l'evacuació de les aigües. Els treballs es realitzen sota control arqueològic per tractar-se de l'espai que ocupava l'església precedent d'estil romànic i datada del segle XII. Durant els treballs arqueològics s'ha pogut documentar la part inferior del mur meridional de l'església romànica, dividida en els quatre trams, juntament amb el paviment del presbiteri, i l'inici de l'absis romànic.

També es procedirà a la restauració i dignificació de la portalada romànica, que ara obre en la primera capella esquerra de l'església actual. Durant les obres, que està previst que finalitzin a finals d'estiu, es recuperarà i reivindicarà l'antiga pica baptismal i un setrill d'una de les capelles laterals. L'any 2016 es van encetar els treballs, en una fase que va consistir en la rehabilitació de la coberta de la capçalera de l'església.