Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Comença la temporada de rutes guiades i gratuïtes per l'Alt Urgell

Comença la temporada de rutes guiades i gratuïtes per l'Alt Urgell

Tot i l'ajornament de l'estrena a causa del confinament, des d'ara s'ofereix una vintena de sortides. El programa és molt variat i preveu excursions de tots els nivells, per a diferents perfils i adreçades tant a visitants com a veïns de la comarca
03/07/2020 17:05

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell han presentat aquest divendres la 16a edició del cicle de rutes guiades i gratuïtes per la comarca, una iniciativa que enguany s’ha vist alterada per la crisi sanitària de la COVID-19. Així, la temporada s’inicia finalment malgrat que, per raons òbvies, ho ha hagut de fer tres mesos més tard de la previsió inicial i amb 10 rutes menys que les programades en un principi.

El cicle s’obre aquest mateix dissabte amb una sortida nocturna a Castell-llebre, a càrrec del Grup Excursionista d’Oliana (GEO). En la presentació de la temporada, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, i el vicepresident de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, Sergi Parramon, han posat de manifest la importància de poder-la endegar després del confinament provocat per la pandèmia del coronavirus. Tots dos han insistit en el fet que les activitats es portaran a terme amb les màximes garanties de prevenció i seguretat sanitària.

Per participar a cadascuna de les sortides, les persones interessades caldrà que s’inscriguin prèviament per poder controlar l’aforament i, alhora, acollir-se a la cobertura de l’assegurança contractada per l’organització. Les inscripcions es poden fer per telèfon o per internet a Turisme de l’Alt Urgell, Turisme Seu o Turisme Oliana fins a 24 hores abans de la sortida. Els inscrits hauran d’omplir també una declaració de salut.

La totalitat de les 20 sortides programades fins a final d’any tindran caràcter gratuït i estaran acompanyades i guiades per experts coneixedors del territori i del seu patrimoni cultural i natural. Les temàtiques són d’allò més variades: culturals, naturals, astronòmiques o bé meteorològiques. Estan pensades per a tots els perfils de públics. Així, s'hi pot trobar des d’una visita a la ciutat de la Seu per conèixer-ne la biodiversitat (pensada per a famílies amb menors) fins a la volta als boscos de Sant Joan de l’Erm, per a caminants avesats a fer llargs itineraris de senderisme.

Les sortides van adreçades tant a visitants com als mateixos veïns de la comarca. Uns i altres tindran l’oportunitat de conèixer espais d’interès natural, recórrer camins històrics i descobrir vestigis de la història de l’Alt Urgell. Són, en paraules de l’alcalde de la Seu, “eines per donar valor al nostre territori, un entorn privilegiat que és un dels nostres grans actius”.

Les entitats col·laboradores i que oferiran les rutes són: Parc Natural de l'Alt Pirineu, Parc Natural del Cadí-Moixeró, Ajuntament de la Seu d'Urgell, Ajuntament de Coll de Nargó, Ajuntament d'Organyà, Alternativa per la Vall - Ajuntament de la Vansa i Fórnols, Grup Excursionista d'Oliana, Unió Excursionista Urgellenca, Espai Ermengol - Museu de la Ciutat i Consell Comarcal de l'Alt Urgell.

RELACIÓ DE LES RUTES PER L'ALT URGELL 2020

  • Presentació de les Rutes Guiades 2020 a la Seu i l'Alt Urgell
  • Rutes a Peu 2020