Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Comencen a l'octubre les obres del nou Arxiu Històric Comarcal

Comencen a l'octubre les obres del nou Arxiu Històric Comarcal

El nou equipament s’ubicarà en una finca del carrer Sant Ermengol, al nord del Parc de la Boixadera
Arxiu Històric - Parcel.la
22/09/2007 13:52

Les obres de construcció del futur Arxiu Històric Comarcal de la Seu d’Urgell s’iniciaran el mes que ve. Els treballs, ajudicats a l’empresa Acieroid, tindran una durada de dotze mesos.

El nou equipament cultural s’ubicarà en una finca del carrer de Sant Ermengol, al nord del Parc de la Boixadera. Tindrà una superfície de mil cinc-cents metres quadrats repartits en dues plantes. Disposarà d’una capacitat per a nou mil metres lineals de documents, i l’equipament concentrarà tots els arxius municipals de l’Alt Urgell. La instal.lació garantirà la preservació i difusió dels documents dels pròxims vint-i-cinc anys.

A la parcel.la s’hi ubicarà un edifici de nova planta capaç de satisfer les exigències més avançades en matèria de seguretat, alhora que s’assegurarà que l’investigador pugui treballar amb la màxima comoditat.

L’Arxiu Històric Comarcal de la Seu disposarà, entre altres prestacions, dels serveis de consulta de documents, expedició de la targeta nacional d’investigador de la Generalitat de Catalunya, biblioteca i hemeroteca auxiliars i reproducció de documents. També hi és previst organitzar-hi cursos, seminaris, conferències i visites a les instal.lacions, adreçades sobretot a grups escolars o universitaris.

El projecte del nou arxiu va ser redactat per l’arquitecte Santi Orteu, autor també dels nous edificis de l’Arxiu Nacional de Catalunya i de l’Arxiu Provincial de Lleida.