Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Comencen les Jornades de Teologia 2012 a la Seu d'Urgell

Comencen les Jornades de Teologia 2012 a la Seu d'Urgell

El tema de la formació d'enguany és la Doctrina social de l'Església El parlament d'obertura ha anat a càrrec de l'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives
Jornades de Teologia 2012
30/08/2012 17:57

L'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, ha obert aquest dijous al matí les Jornades de Teologia 2012, que se celebren fins demà a la Sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell. Hi participen un total de 140 mestres, professors, sacerdots, religiosos, catequistes i seglars, que aprofundiran en els eixos principals de la Doctrina social de l'Església.

La primera jornada ha anat a càrrec del professor de la Facultat de Teologia de Catalunya, Joan Costa. Demà dirigirà les xerrades Francesc Torralba, catedràtic de Filosofia de la Universitat Ramon Llull.

Torralba, que també és coordinador de la iniciativa, considera que les Jornades estan plenament consolidades.

En el seu discurs inaugural, Vives ha apuntat que la Doctrina Social de l'Església és "l'aplicació de les veritats evangèliques i la caritat cristiana en la vida quotidiana; un conjunt de valors i de formes d'entendre les relacions humanes, socials i econòmiques que ens han d'ajudar a interpretar i orientar el comportament cristià en el món d'avui". Així mateix, ha encoratjat els assistents a reflexionar acuradament sobre els punts sobre els que es pot treballar per a l'aplicació d'aquesta doctrina.

Reflexió

En el Compendi de la Doctrina social de l'Església publicat per Justícia i Pau s'hi presenten els grans temes de la doctrina social des de Lleó XIII fins a Benet XVI. Partint d'aquest text, les jornades pretenen aprofundir en alguns eixos principals, per tal d'extreveure'n les seves conseqüències en el nostre món.