Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Comencen les obres d'arranjament del Camí de Sant Isidre, a Castellciutat

Comencen les obres d'arranjament del Camí de Sant Isidre, a Castellciutat

El projecte permetrà eixamplar la vorera i facilitar així el moviment de vianants. Els treballs comportaran les properes setmanes canvis de circulació a l'hora d'entrar o sortir de la carretera N-260
10/01/2020 19:45

Aquest dimarts vinent, 14 de gener, s’iniciaran les obres d’arranjament i eixample del primer tram del Camí de Sant Isidre, a Castellciutat, actual accés al poble des de la carretera N-260.

Per tal d’informar els veïns i veïnes de Castellciutat, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell penjarà a totes les entrades dels habitatges i garatges cartells explicatius sobre la modificació de circulació que comportaran mentre es portin a terme. El Camí de Sant Isidre quedarà tallat a la circulació, mentre que al carrer de Jacint Verdaguer s’invertirà el sentit de circulació, passant a ser el carrer per entrar a Castellciutat des de l'N-260. De la seva part, el Camí de l’Hortal seguirà sent la sortida del poble cap a la carretera.

Actualment aquest tram de camí de sentit únic, de 135 metres de llarg, té una amplada variable d'entre 3,70 i 4,80 mestres, cosa que limita molt el pas de vianants. Tal i com explica el Vicealcalde de la Seu d’Urgell i regidor responsable de Castellciutat, Francesc Viaplana, “després d’un despreniment de l’actual talús que suporta el ferm del camí", des de l’Ajuntament s'ha optat per portar a terme aquestes obres "que resoldran de manera definitiva l’estat d’aquest vial, tot donant continuïtat la vorera que puja fins a la carretera N-260, amb l’objectiu d’afavorir la seguretat tant dels vianants com dels vehicles”.  

Per tal que això sigui possible s’eixamplarà aquest vial amb una amplada mínima de 4,40 metres i una de màxima de 6,80, juntament amb una amplada de 6 metres a la zona que entronca amb la rotonda de la carretera N-260.

Aquest renovat vial implicarà la construcció de murs de formigó. Pel que fa a la nova vorera, comptarà d’una barana metàl·lica de protecció al llarg de tota la traça del camí, per tal de proporcionar més seguretats als vianants que hi circulin. Aquesta vorera tindrà continuïtat a fora del mateix Camí de Sant Isidre, en sentit nord fins a l’actual vorera de l'N-260.

Aquestes obres les portarà a terme la Unió Temporal d’Empreses formada per Construccions del Pirineu 2001, SL i Ponte Trilla SL. El pressupost ascendeix a 222.519 euros. Les obres, si no hi ha cap imprevist, finalitzaran el 31 de març.

  • Aspecte actual del Camí de Sant Isidre, a Castellciutat
  • Àrea d'actuació de les obres al Camí de Sant Isidre de Castellciutat