Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Comencen les obres de la biblioteca central comarcal del Pallars Sobirà, a Sort

Comencen les obres de la biblioteca central comarcal del Pallars Sobirà, a Sort

La intervenció té un cost de prop de 311.500 euros i s'ha inclòs a l'1% cultural. Es construirà damunt de l'estructura alçada ara fa dotze anys, quan el projecte va quedar en punt mort
Estructura de la futura biblioteca central comarcal de Sort (ACN / arxiu)
14/10/2019 18:50

La Generalitat, a través del Departament de Cultura i l'Institut Català del Sòl (Incasòl), ha començat la construcció de la biblioteca comarcal de Sort. L'equipament s'edificarà damunt de l'estructura situada als peus del castell. Aquesta base va ser alçada ara fa dotze anys, quan el projecte va quedar aturat.

L'obra, que té un cost d'uns 311.000 euros, conservarà l'estructura existent i s'adaptarà de manera racional a l'obra ja construïda. Cultura aportarà el 100% d'aquesta quantitat, de la qual 221.452 euros s'han inclòs en el programa de l'1% cultural.

Sort té poc més de 2.000 habitants i actualment disposa d'una biblioteca pública que no compleix els estàndards mínims que exigeix el Mapa de la Lectura Pública de Catalunya. Aquest document requereix, en aquest cas, disposar d'una biblioteca central de 450 metres quadrats, de caràcter comarcal. El Pallars Sobirà té uns 7.200 habitants fixos.