Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Comencen les obres del nou aparcament de Port Ainé, amb capacitat per a 290 vehicles

Comencen les obres del nou aparcament de Port Ainé, amb capacitat per a 290 vehicles

FGC hi desenvolupa tècniques de bioenginyeria i mesures d'integració paisatgística i protecció de l'entorn. L'estació d'esquí passarà a tenir espai per a més de 1.200 cotxes
Port Ainé, aquest mes de maig (Foto: Ski Pallars)
19/05/2021 13:55

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha iniciat les obres del nou aparcament que donarà servei a l'estació d'esquí i de muntanya de Port Ainé a partir de la propera temporada d'hivern. L'espai, de 9.000 metres quadrats, tindrà una capacitat per a 290 vehicles, que se sumaran a les 956 places d'aparcament amb què ja compten actualment l'estació i els serveis turístics de l'entorn. Així, el complex passarà a tenir espai per a més de 1.200 cotxes.

Els treballs, amb una inversió de 935.000 euros, duraran cinc mesos. El projecte es desenvolupa utilitzant tècniques de bioenginyeria, per tal de respectar al màxim l'entorn i assegurar la integració paisatgística de l'actuació.

L'aparcament es construeix al peu de l'estació, al costat nord, i tindrà un vial d'accés de doble sentit de circulació de vuit metres d'amplada, el qual s'executarà tot ampliant el camí existent. A través d'aquest, s'accedeix a la plataforma d'estacionament, que tindrà un únic sentit de gir. La zona d'aparcament es construirà a dos nivells, compatibles amb el pendent de la muntanya. Així, a la part central es preservarà una illa amb terreny natural d'arbres que separarà els dos nivells.

El vial de circumval·lació serà de sis metres d'amplada i a cada banda es deixarà una franja de cinc metres per a l'aparcament dels vehicles en bateria. Per contenir l'illa central, es faran murs amb tècniques de bioenginyeria, tot aprofitant els troncs dels mateixos arbres de la zona. El projecte inclou alhora mesures compensatòries ambientals, com ara l'estabilització dels meandres del barranc de Port Ainé amb l'ús de l'escullera, a més de l'estabilització i hidrosembra dels talussos a la dreta de l'hotel de l'estació. Amb aquesta actuació, FGC amplia la capacitat d'aparcament i assegura un accés respectuós amb el medi natural.