Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Comencen les representacions del Retaule de Sant Ermengol

Comencen les representacions del Retaule de Sant Ermengol

L'estrena és aquest dissabte a les 10 de la nit. Es podrà veure cada nit fins al 7 d'agost als claustres de la Catedral de la Seu
Retaule de Sant Ermengol
29/07/2016 18:55

Aquest dissabte, dia 30, comencen les representacions d'enguany del Retaule de Sant Ermengol. Les representacions seran del 30 de juliol al 7 d'agost, cada nit a les 22 hores, als claustres de la Catedral de la Seu.

Entre les novetats a l'escenari hi ha la incorporació de Ramon Ribó, actor de la companyia de teatre Assaig.9 de La Massana, que s’estrena en el paper protagonista del Bisbe Ermengol, tot compartint-lo amb Joan Aixàs. Una altra de les novetats d’aquest any és la incorporació de nous elements i efectes visuals escènics que substituiran, per primer cop, l’ús del foc al Retaule de Sant Ermengol. Aquest fet té a veure amb la voluntat del Patronat del Retaule de Sant Ermengol de col·laborar amb els esforços que el Patrimoni del Bisbat d’Urgell està fent per la millora i la conservació de La Catedral de Santa Maria d’Urgell. El fet de no utilitzar el foc en algunes de les escenes però, no suposarà que aquestes perdin força ni realisme tradicional.

El director artístic, Joan Hernàndez, explica que en aquesta edició ha decidit prescindir de les narracions explicatives entre escena i escena que servien fins ara com a transició per tal de donar més ritme i dinamisme a l’espectacle. Un altre dels canvis tindrà a veure amb el narrador que canta des de la torre de La Catedral i que en aquesta edició ho farà ubicat entre el públic per tal de presentar una de les escenes amb més força i d’una manera més propera. Finalment, el director artístic, va comentar també que ha fet alguns canvis d’ordre en algunes de les escenes per reforçar així la continuïtat dramàtica de l’espectacle.

La tinent d'alcalde de l'Ajuntament de la Seu, Anna Vives, ha animat a anar a veure alguna de les nou representacions previstes, ja que el Retaule és un esdeveniment que va més enllà de la seva reconeguda qualitat artística i ja és un element de cohesió de la ciutat, que uneix de manera desinteressada actors aficionats de diferents edats, condicions, professions i ideologies, amb l'objectiu de contribuir a la cultura local i recorda un dels personatges clau de la història de la ciutat, el bisbe Ermengol. 

De la seva part, Jesús Galindo remarca que durant totes les funcions del Retaule de Sant Ermengol s’escoltarà, en viu i en directe, el cant de la Sibil·la, tal i com es feia als inicis de les representacions.  El Cant de la Sibil·la sona a la primera escena del Retaule, l’escena del Mil·lenni, en què es parla de la fi del món, i serà interpretat per la soprano Laura de Castellet. D’altra banda, durant la funció del dia 1 d’agost, tota la música del Retaule de Sant Ermengol sonarà en viu i en directe i anirà a càrrec del Cor de Cambra Caterva de La Seu d’Urgell.