Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Comissen un revòlver antic i munició exposats al Museu Etnològic de Llívia

Comissen un revòlver antic i munició exposats al Museu Etnològic de Llívia

La Guàrdia Civil també ha precintat trampes per a ocells i talps que no tenien autorització. La intervenció s'ha dut a terme durant una inspecció rutinària
Revòlver antic i munició intervinguts (Foto: Guàrdia Civil)
27/11/2017 13:59

La Guàrdia Civil ha comissat un revòlver antic i munició que estaven exposats al Museu Etnològic de Llívia. La decisió es van prendre durant una inspecció rutinària el passat 22 de novembre, quan membres de la Patrulla de Protecció de la Naturalesa d'aquest cos policial (SEPRONA) van localitzar l'arma en una vitrina tancada en clau, sense documentació ni número ni marca. A més a més, els agents van trobar trampes per agafar animals, com ara ocells i talps, una de les quals de grans dimensions, que no tenien permisos i encara es podien fer servir.

Per tot plegat, es va aixecar acta per infracció del reglament d'Armes i Explosius i posteriorment es va dipositar el revòlver i la munició, que no estaven inutilitzats, a la Intervenció d'Armes de la Guàrdia Civil de Puigcerdà, passant a disposició de l'autoritat competent. Pel que fa a les trampes, es van precintar i es van deixar a les dependències del museu, quedant a disposició del Departament de Medi ambient de la Generalitat.

El Museu Etnològic de Llívia, a la Cerdanya, compta amb un fons de més de mil peces antigues del segle XIX i algunes del XVIII. Fonts del museu han explicat a l'ACN que desconeixien que el revòlver podia ser perillós, entre altres coses perquè era "vell i brut". Tampoc sabien que calien permisos per tenir aquest material exposat, provinent de particulars i masies de la zona. Així, per exemple, tenen objectes antics relacionats amb la pagesia però també altres oficis com ara carnissers, paletes, notaris i estampers.

Pel que fa a la inspecció, des del museu entenen que els agents "van fer la seva feina" i agraeixen que se'ls hagi informat de la normativa que desconeixien. El museu només obre per fer visites concertades.