Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Completades les millores en eficiència energètica a l'edifici de l'Ajuntament de la Seu

Completades les millores en eficiència energètica a l'edifici de l'Ajuntament de la Seu

S'ha instal·lat una caldera de biomassa i nous tancaments en portes i finestres i s'ha substituït l'enllumenat interior per llums LED. Les accions permeten una notable reducció d'emissions de CO2 i de la despesa en llum i calefacció
Caldera de biomassa de l'Ajuntament de la Seu
28/01/2016 18:05

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha culminat les diverses accions portades a terme a l'edifici consistorial amb l'objectiu d'estalviar energia i assolir el repte de zero emissions de CO2. Aquestes accions han consistit en la substitució de l'enllumenat interior de l'edifici per il·luminació LED, la instal·lació d'una caldera de biomassa d'estella forestal i la substitució de la fusteria exterior per una d’energèticament més eficient.

“Totes aquestes actuacions donen compliment a les accions i a la metodologia establerta que es recull en el document del Pla d'Acció d'Energia Sostenible de la ciutat”, segons ha explicat el primer tinent d'alcalde i regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de la Seu, Jesús Fierro.

Des del consistori detallen que l'objectiu de la substitució de l'enllumenat interior ha estat reduir el consum elèctric i les emissions de CO2 i millorar l'eficiència energètica dins del marc de la Gestió Sostenible de l'Energia acordada pel Pacte d'Alcaldes. Amb aquesta actuació s'ha obtingut una millora a tot l'edifici, tot substituint les làmpades existents per unes de noves de tecnologia LED. Tot plegat ha suposat una reducció d'emissions de CO2 a l'atmosfera de 20,42 tones/any, i alhora una davallada del 53,94% d'emissions de CO2 a l'atmosfera respecte a les instal·lacions elèctriques anteriors, a més a més d'un estalvi econòmic anual de 3.416€.

Caldera de biomassa

La segona acció ha estat la instal·lació d'una caldera de biomassa d'estella forestal, en substitució de dues calderes de gasoil existents. El nou dipòsit disposa d’un sistema automàtic d’alimentació per transportar el combustible des de la sitja fins a la caldera. L'estella s'obté dels boscos propers a la Seu. La caldera disposa dels elements de les tecnologies més desenvolupades en el sector del processament de biomassa i segueix les normes més estrictes sobre emissions per tal de garantir el mínim impacte en el medi ambient.

Aquesta acció ha suposat una reducció d'emissions de CO2 a l'atmosfera de 30,47 tones/any, cosa que suposa una retallada del 100% d'emissions de CO2 respecte de la instal·lació de calefacció de què es disposava anteriorment. L’estalvi econòmic per a l'Ajuntament per aquest concepte és de 4.322 € l’any, un 35% per sota del sistema anterior.

Nous tancaments exteriors

La darrera actuació portada a terme ha estat la substitució d'una part de les fusteries exteriors existents a la Casa Consistorial per d'altres energèticament més eficients, per tal de reduir el consum de calefacció i aire condicionat i millorar l'eficiència energètica dins del mateix marc de la Gestió Sostenible. Amb els nous tancaments s'han reduït les emissions de CO2 a l'atmosfera de 2,25 tones/any, suposant un estalvi de 209€ l’any.