Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Compromís per millorar l'accés i l'aparcament al CEIP Albert Vives

Compromís per millorar l'accés i l'aparcament al CEIP Albert Vives

L’Ajuntament de la Seu donarà continuïtat al vial que arriba fins al col.legi, perllongant-lo cap al camí de la Palanca La urbanització del carrer permetrà garantir la seguretat viària dels escolars
Col.legi Albert Vives
30/01/2009 10:34

L’Associació de Mares i Pares d’Alumnes i la comunitat educativa del CEIP Albert Vives han rebut el compromís de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell de millorar l’accés i la sortida al centre escolar. Ho aconseguirà amb la urbanització del vial que porta al col.legi, que es perllongarà fins al camí de la Palanca, a tocar de l’Institut Joan Brudieu. Les obres començaran a mitjans d’aquest any i els canvis es faran palesos durant el curs escolar 2010-2011.

Paral.lelament a aquesta intervenció, el consistori urgellenc cedirà, mentre sigui necessari, un quadrant de la zona de l’Horta del Valira que funcionarà com a aparcament. Aquest espai permetrà als pares aparcar còmodament el vehicle i acompanyar els fills a peu fins al centre escolar, sense haver de pujar i baixar escales.

L’arranjament de l’accés al col.legi també ha de servir per fer possible que el transport públic arribi fins a la porta d’entrada i sortida de l’escola. Ara per ara els autobusos han d’estacionar tres carrers més amunt de les instal.lacions educatives, amb els inconvenients que això suposa.

El director del centre, Isidor Alberich, ha expressat la seva satisfacció per la intervenció prevista. Per Alberich, “tenir uns accessos dignes era urgent”. I ha afegit: “Les obres ajudaran a evitar problemes de trànsit i millorar la seguretat dels més de 500 nens i nenes de l’escola”. Per la seva banda, el tinent d'alcalde d'Urbanisme de l'Ajuntament, Jesús Fierro, ha manifestat que "s'està fent un esforç important per aconseguir una millora substancial de l'equipament". L'AMPA del CEIP Albert Vives havia reclamat a través de més de 180 instàncies que l'accés a l'escola s'optimitzés.

L’Ajuntament de la Seu ja ha dut a terme alguns arranjaments a l’exterior del col.legi urgellenc. En aquest sentit, ha posat tanques de seguretat, ha pintat els passos de vianants i ha senyalitzat zones de prohibició d’estacionament, evitant que els vehicles aliens al veïnat i als serveis de l’escola accedeixin al recinte.

Des de la direcció del col.legi Albert Vives, però, es reclama una millora general de l’immoble educatiu. De fet, la setmana passada la directora territorial del departament d’Educació, Marisa Feixa, va presentar a l’AMPA i a la comunitat educativa un estudi de viabilitat que preveu una reforma global de l’equipament. Els treballs d'adequació podrien iniciar-se a l’edifici del menjador.