Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Compromís critica l'actual asfaltat de carrers de la Seu

Compromís critica l'actual asfaltat de carrers de la Seu

El grup municipal considera que hi ha hagut "improvisació" i que els treballs no tenen "garanties d'obra ben feta". L'equip de govern lamenta que CXSeu va impedir que les obres ja es fessin la tardor passada perquè van votar-hi en contra al ple
Treballs d'asfaltat al passeig de Pasqual Ingla
06/05/2019 18:05

Compromís X La Seu critica les actuals obres de millora i asfaltat de diversos carrers del nucli urbà de la Seu i del camí del Salit. En un comunicat, el grup municipal ha afirmat que "després de tota una legislatura on el manteniment de l’espai públic ha estat molt deficient, a última hora l’alcalde Batalla improvisa un asfaltat sense cap criteri ni garanties d’obra ben feta i executada".

Compromís, a més a més, considera "escandalosa" l'actuació anunciada per l'equip de govern al carrer Fra Andreu Capella, al centre històric, pel fet que "va tenir un cost molt elevat en la seva darrera reparació", l'any 2010, i que "avui porta quasi dos anys amb uns clots impressionants que dificulten el trànsit rodat amb normalitat". El primer grup de l'oposició conclou que "dues setmanes abans de les eleccions es proposa una solució sense saber-ne el resultat a mig termini".

El text finalitza afirmant que "la Seu no es mereix aquest tracte per part dels seus responsables públics" i que "avui més que mai es posa de manifest que la Seu necessita un canvi en les persones i en les maneres de fer". En aquest sentit, Compromís es comprometen a "un manteniment de l’espai públic constant i molt digne, ja que és la base per assegurar una imatge de la ciutat de primera divisió", i a "no asfaltar mai 15 dies abans de les eleccions municipals".

El portaveu de Compromís i candidat a l'alcaldia, Òscar Ordeig, creu que l'asfaltat actual "és un exemple que no es pot deixar les coses a última hora i deixar que augmenti l'abandonament de les places i els carrers i que s'esperi a la campanya de les eleccions per fer de pressa i corrents la feina que s'havia de fer els darrers deu anys". Ordeig creu que "cal fer les coses amb més previsió i qualitat".

Resposta de l'equip de govern

Sobre aquesta qüestió, en nom de l'equip de govern, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha "lamentat" que Compromís "faci aquesta acusació quan saben perfectament que la intenció inicial era de fer aquestes obres la tardor passada, i per això es va presentar al ple el juliol de l'any passat, però els grups de l'oposició, entre ells el grup socialista, van votar-hi en contra, i això va obligar a retardar l'aprovació fins al setembre", quan finalment el projecte va tirar endavant. Batalla recorda que "els concursos públics tenen uns terminis, i quan l'obra estava adjudicada ja s'havia entrat a l'hivern, i com tothom sap aquestes obres no es poden fer amb temperatures sota zero, per la qual cosa ha calgut esperar fins a la primavera".

Albert Batalla ha aprofitat per reivindicar que "durant tota la legislatura s'ha fet actuacions de millora de carrers, com ara al camí de la Palanca i al carrer Jacint Verdaguer de Castellciutat", i que "el setembre de 2015, tot just dos mesos després de les eleccions, ja es va fer una gran actuació d'asfaltatge, cosa que demostra que no es treballa segons terminis electorals, sinó en funció de si es té la majoria i els recursos per fer-ho". A aquestes obres Batalla hi afegeix l'acompliment d'una de les més antigues reivindicacions veïnals com era la urbanització de la plaça de Joan Sansa, que es va inaugurar a mitja legislatura, ara fa dos anys.

Pel que fa al centre històric, Albert Batalla defensa que la reforma del carrer Major del 2010 segueix sent vàlida "perquè la llosa de formigó s'ha mantingut de forma molt correcta, com també les canalitzacions que es van fer", i que l'únic problema és "la part superficial de la via, pel pas de camions". Per això, l'alcalde defensa la solució del paviment imprès, "perquè donarà sensació de continuïtat de les llambordes, però amb un ferm més resistent", i planteja estendre-ho en el futur al carrer Major.