Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Compromís demana adequar la factura de l'aigua al consum real del petit comerç de la Seu

Compromís demana adequar la factura de l'aigua al consum real del petit comerç de la Seu

Una moció, que serà debatuda en el ple del pròxim dimarts, 12 de setembre, insta a crear una nova categoria d'usuari d'aigua potable a la ciutat
Carrer de Josep de Calassanç (Foto: Compromís X La Seu)
08/09/2017 20:37

Compromís X La Seu presentarà en el pròxim ple municipal una proposta per crear una nova categoria d’usuari d’aigua potable a la ciutat, adreçada al petit comerç i als professionals autònoms. L'objectiu de la iniciativa és que alguns establiments deixin d'estar inclosos en l'àmbit "industrial", en què actualment se'ls factura un consum mínim quadrimestral de 20m3 d’aigua, independentment de la seva despesa.

La moció ja va es va portar al plenari a l'inici de la legislatura, emmarcada en un paquet de rebaixes tributàries, "les quals van ser rebutjades tant pel grup municipal de Convergència com pel d’ERC". Malgrat tot, Compromís torna a presentar la modificació de forma separada perquè veu essencial dur a terme aquest pas per ajudar el petit comerç urgellenc.

Compromís argumenta que la crisi econòmica que pateix el país "es viu d’una forma molt més intensa a la Seu". En aquest sentit, el principal grup de l'oposició assegura que els petits locals comercials de la ciutat paguen un preu de l’aigua "desproporcionat" respecte al consum que realment tenen. "Amb el mínim de 20m3 facturat actualment, un cop se sumen els diversos conceptes de la factura, el comerç local paga una factura de prop 50 euros, malgrat que l’aigua potable que es consumeixi sigui molt inferior", comenta el grup municipal.

El portaveu de Compromís, Òscar Ordeig, ressalta que davant la situació "preocupant" del comerç local, "la lògica dicta que no té sentit assimilar els establiments més petits a les empreses industrials, ja que les seves activitats i consums d'aigua són molt diferents". Ordeig afegeix que l'Ajuntament "ha de facilitar, en la mesura de les possibilitats econòmiques i competencials, la viabilitat dels negocis, botigues i comerços”. Un altre aspecte que destaca el grup municipal és que "adequar l’import de la factura al consum real d’aigua dels professionals de diversos sectors en instal·lacions i botigues de petites dimensions és una mesura que, més enllà de l’ajut que suposa, és un gest de complicitat amb aquest sector".