Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Compromís demana crear una comissió sobre els sorolls nocturns a la Seu

Compromís demana crear una comissió sobre els sorolls nocturns a la Seu

El text reclama "una solució urgent a unes problemàtiques actualment insostenibles". El Síndic Municipal de Greuges s'ha fet ressò de les queixes i consultes per les molèsties de determinats locals d'oci de l'eixample urbà
Carrer Mare Janer
12/06/2017 10:18

El grup municipal de Compromís X La Seu presentarà al proper ple municipal, aquest dilluns, una moció per "impulsar totes les accions necessàries per tal de garantir el descans dels veïns i veïnes de la Seu quant a conflictes amb locals d’oci nocturn". Concretament, demanen la creació d’un grup de treball municipal per "donar una solució urgent a unes problemàtiques actualment insostenibles".

La petició arriba després que el passat dia 15 el Síndic Municipal de Greuges, Àngel Rúbio, va presentar la seva Memòria Anual i en va esmentar els casos no resolts pel que fa a queixes veïnals cap a determinats locals d'oci de l'eixample urbà. Rúbio va citar com a especialment greu el cas del bar musical del carrer Mare Janer, obert l'any 1994 amb el nom de Caliu i que des de llavors ha generat queixes dels veïns. Sobre aquest punt, Compromís apunta que l'aleshores alcalde Joan Ganyet va emetre un decret que limitava els decibels a 75 i s'hi matisava que, en tot cas, es baixaria el volum de la música fins que aquestes molèsties desapareguessin. Segon el grup municipal, "la mesura decretada va ser portada a terme diligentment i la problemàtica va desaparèixer durant 20 anys".

L’any 2014 el Caliu es va reobrir amb el nom de Groove, com a conseqüència d’un canvi d’arrendatari de l’establiment. Un fet que Compromís considera que ha estat el detonant que tornin els problemes "ja fa tres anys" amb "nombroses queixes dels veïns de dalt del bar musical sense que s’hagi interposat cap solució definitiva per part de l’Administració".

El portaveu de Compromís, Òscar Ordeig, considera que “atesa la responsabilitat com a regidors municipals de solucionar els problemes dels ciutadans i ciutadanes, i recollint la proposta que feia el Síndic al Ple anterior", cal proposar "que d’una vegada s’actuï des del Consistori per tal de posar fi a unes problemàtiques molt greus que afecten els nostres veïns i veïnes”.