Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Compromís demana la creació d'un registre de solars sense edificar a la Seu

Compromís demana la creació d'un registre de solars sense edificar a la Seu

El grup municipal proposa que s'apliqui a finques que no compleixin amb el deure de conservació i rehabilitació, amb l'objectiu d'incrementar els immobles disponibles per a habitatge públic
Finca de Cal Gispert
29/11/2018 11:44

El grup municipal de Compromís X La Seu ha proposat a la Junta de Govern, aquest dilluns, la constitució del registre municipal de solars sense edificar de La Seu d’Urgell.

En aquest registre s'hi inscriuen "aquelles finques que han estat objecte d'una declaració d'incompliment de l'obligació d'edificar o edificis objecte d'un expedient de ruïna, derivat d'un incompliment del deure de conservació i rehabilitació". La mesura se sol aplicar quan han transcorregut dos anys sense que el propietari els substitueixi o rehabiliti, "amb l'objectiu últim d'incrementar el patrimoni municipal de sòl i habitatge per destinar a la política d'habitatge municipal".

Segons Compromís, aquesta proposta busca "incentivar l'edificació dels solars i la realització d'obres de manteniment, evitar la retenció especulativa de solars i possibilitar la renovació i la consolidació del sòl urbà". Els principals beneficiaris, hi afegeixen, serien "tots els ciutadans i ciutadanes de la Seu amb problemes d'accés a un habitatge en condicions". El portaveu del grup, Òscar Ordeig, creu que "una de les prioritats bàsiques que ha de tenir l’administració local és la de treballar per desenvolupar l’habitatge social". En aquest sentit, Ordeig recorda que han proposat "en nombroses ocasions diferents mesures per la compra d’habitatges a rehabilitar o la gestió dels pisos dels bancs" i conclou que "no s’hi ha treballat prou".

Compromís afirma que, d'una banda, "cal treballar amb urgència per posar solució a totes aquelles parcel·les amb edificis enderrocats i que donen una imatge malmesa de la ciutat", i posa com a exemple clar la parcel·la de Cal Gispert, situada al bell mig del carrer Major, "amb un edifici enderrocat l’any 2011 que dóna una imatge negativa d’aquest carrer neuràlgic de la ciutat".

Respecte d'aquesta finca, al darrer ple municipal l'equip de govern va exposar que ja s'ha fet gestions per intentar trobar-hi una solució, però que per ara no s'ha rebut una resposta positiva per part de la propietat. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jesús Fierro, hi va afegir que la resolució d'aquest cas és complexa perquè pertany a dues germanes que viuen fora de la Seu i mantenen una relació poc fluïda. En aquest plenari es va aprovar una moció presentada per Compromís per tal d'avançar per tal que aquesta finca es pugui destinar a habitatge públic, amb un procediment que, en últim extrem, podria incloure l'expropiació forçosa.