Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Compromís pregunta pel compliment de quinze mocions aprovades per l'oposició

Compromís pregunta pel compliment de quinze mocions aprovades per l'oposició

El grup municipal considera insuficients els avenços en part de les propostes presentades aquesta legislatura. L'equip de govern defensa que per a tots els casos s'han fet o s'estan fent les passes pertinents
Ple de l'Ajuntament de la Seu
15/06/2017 18:55

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament de la Seu ha presentat al darrer ple municipal, aquest dilluns passat, una pregunta en què demanava informació sobre el compliment de les mocions que han presentat i que s'han aprovat en consens amb els altres grups durant aquesta primera meitat de legislatura

Concretament, el regidor Toni Nadal va fer referència a les mocions per la creació d’una comissió de seguiment de la Candidatura de la Catedral com a Patrimoni Mundial de la UNESCO (aprovada en el ple de juliol de 2015), la millora de la imatge del Centre Històric (juliol de 2015), la prohibició de circs amb animals (setembre de 2015), pisos buits i lloguer social (novembre de 2015), reclamació del deute de la Generalitat (febrer de 2016), recuperar les subvencions als clubs i entitats esportives de la Seu (març de 2016), reforma de l’estació d’autobusos (maig de 2016), acord entre el Govern d’Andorra i el SOC per a les ofertes de feina d’Andorra (maig de 2016), emissió dels Plenaris per Internet (octubre de 2016), millora de l’accessibilitat dels carrers de la Seu (octubre de 2016), aparcament per a motocicletes (octubre de 2016), renegociació de la concessió de la zona blava (febrer de 2017), promoció dels Estudis Superiors al Pirineu (febrer de 2017), reforma del parc de bombers de la Seu (març de 2017) i reforma del col·legi Albert Vives (març de 2017).

Resposta de l'equip de govern

El primer tinent d'alcalde, Jesús Fierro, va respondre la petició punt per punt. Entre d'altres aspectes, Fierro va explicar que s'ha fet reunió sobre la candidatura de la UNESCO amb la junta de portaveus, que en farà el seguiment. Pel que fa al centre històric, s'ha posat jardineres a les façanes, s'ha recolzat la iniciativa dels veïns per incorporar-se a les Viles Florides de Catalunya, s'ha fet una dotació de 50.000 euros per a la nova convocatòria per a l'arranjament i neteja de façanes, es preveu una nova partida si s'aprova el nou pressupost, s'està treballant amb la Policia Municipal per resoldre els sorolls nocturns, i en el nou concurs de neteja s'ha augmentat la freqüència d'actuació.

D'altra banda, ja s'ha denegat les noves sol·licituds de circs amb animals. Quant als pisos buits, l'Ajuntament s'ha adherit al conveni de la Generalitat per ser receptor d'habitatges provinents d'entitats bancàries i posar-los a lloguer social, alhora que s'ha posat a disposició un pis per a urgències socials. Amb relació al deute de la Generalitat, Fierro destaca que "les finances de la Generalitat han millorat i el deute que té amb l'Ajuntament, des de l'1 de gener de 2016, ha baixat de 2.259.000 a 659.000 euros". Amb l'estació d'autobusos, s'ha tramès una carta al secretari general de Mobilitat, Ricard Font, alhora que s'ha adjudicat el projecte, coordinat per l'oficina tècnica, i les obres es faran entre aquest any i el vinent.

Amb relació al mercat laboral Andorra, Fierro va dir que es va enviar una carta al SOC, al Govern andorrà i al Consell Comarcal tal com preveia la moció i es va promoure una reunió conjunta que, afirma, "ha donat lloc a una gran coordinació amb un resultat altament positiu". En l'emissió dels plenaris, s'ha estudiat aprofitar l'àudio perquè es pugui seguir per internet, per a la qual cosa manca només la dotació pressupostària. En la millora de l'accessibilitat, s'està en espera de completar l'informe tècnic tot i que el consistori considera que la gran majoria d'espais públics són accessibles, si bé es preveu una nova partida per als que estan pendents. La moció sobre l'aparcament de motocicletes no ha avançat perquè el sector de l'hostaleria els ha dit que prefereix disposar d'aparcaments tancats. En referència a la zona blava, s'ha parlat amb SABA i s'ha fet una reunió amb els grups municipals, comerciants i hostaleria per replantejar-ne el funcionament. A la caserna de Bombers, enguany es faran reformes puntuals a la cuina i l'any vinent s'avançarà en la millora integral. Finalment, s'ha enviat una carta al Departament d'Ensenyament per demanar la reforma de l'Escola Albert Vives.

Valoració de Compromís

Sobre aquestes explicacions, Compromís conclou que "malgrat que en la majoria de les propostes s’han fet algunes gestions per part de l’equip de govern de l’Ajuntament de la Seu, sobretot en les que han d’intervenir a altres administracions públiques, en les mocions de competència més municipal els avenços estan pendents encara d’aplicar-se o són inexistents". El grup municipal esmenta especialment la creació de la comissió de seguiment de la Candidatura de la Catedral com a Patrimoni Mundial, en què creu que "no s’ha fet res més que una reunió sense massa contingut els darrers dos anys".

Quant a la "necessària i urgent millora de la imatge del Centre Històric", Compromís opina que "tan sols hi ha hagut mínimes intervencions per part del l’equip convergent des de la seva aprovació" i el mateix opinen de la proposta per traslladar els pisos buits a ofertes de lloguer social o la millora de l’accessibilitat dels carrers de La Seu. En la recuperació de les subvencions als clubs i entitats esportives i l’emissió dels plenaris per internet, el primer grup de l'oposició apunta que estan "encara en espera de veure resultats"; alhora que veuen "en la mateixa situació" l’aparcament per a motocicletes, la renegociació de la zona blava i la promoció dels Estudis Superiors al Pirineu.

Compromís sí que ha valorat positivament el fet que "hi ha constància que la prohibició d’acollir circs que facin servir animals en els seus espectacles s’està complint amb diligència".