Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Compromís demana una reforma integral i urgent de l’Escola Albert Vives

Compromís demana una reforma integral i urgent de l’Escola Albert Vives

El grup municipal presentarà dilluns vinent una moció al ple municipal de la Seu per sol·licitar a la Generalitat obres de millora al centre educatiu
Escola Albert Vives de la Seu d'Urgell
31/03/2017 09:35

Compromís X La Seu presentarà en el pròxim ple municipal, que tindrà lloc dilluns vinent, una moció perquè el consistori urgellenc acordi sol·licitar a la Generalitat de Catalunya una reforma urgent de l'Escola Mn. Albert Vives.

El grup municipal subratlla en el text que "l’educació pública i de qualitat és un dels pilars fonamentals per garantir l’estat del benestar i la igualtat d’oportunitats entre els ciutadans i ciutadanes de qualsevol societat moderna" i qüestiona el fet que el centre educatiu "fa anys que espera una millora integral de les seves instal·lacions, equipaments i espais, per tal de modernitzar-se i optimitzar la seva funcionalitat".

La moció assenyala que entre les reformes estructurals que l’escola necessita destaca l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, "en la línia emmarcada en la proposta iniciada per Compromís d'eliminar barreres arquitectòniques dels carrers i instal·lacions públiques a la ciutat".

Execució del pla de viabilitat

Compromís incideix en el fet que l’any 2008 el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya va presentar un pla de viabilitat per a la reforma integral del centre educatiu urgellenc, amb diferents fases d’actuació, "sense que s’hagi executat". Així mateix, el partit urgellenc recorda que "el precari estat de les instal·lacions va provocar despreniments des de la teulada de l’edifici escolar l’any 2009, fet que va portar a fer l'any següent una actuació urgent per aturar-ne el deteriorament i evitar les goteres".

L’AMPA, l’equip directiu de l’Escola Albert Vives i el mateix Ajuntament fa anys que reclamen la millora, però no s'ha rebut cap consignació pressupostària del Govern català que ho faci possible. Compromís remarca que el propi alcalde de la Seu, Albert Batalla, va prometre durant la campanya electoral de les eleccions municipals de 2011 un arranjament integral i la millora dels accessos al centre. "És una promesa electoral de Convergència a la qual, fins ara, no s’ha donat compliment", critica el principal grup de l'oposició.

El portaveu de Compromís X La Seu i diputat al Parlament català, Òscar Ordeig, creu que "per primera vegada des de la crisi econòmica els pressupostos de la Generalitat de Catalunya pel 2017 compten amb més recursos que els anys anteriors a causa de la tímida millora de l’economia catalana, entre d’altres". En aquest sentit, Ordeig opina que "la reforma i modernització de les instal·lacions i equipaments de l’Escola Albert Vives és una de les prioritats més urgents i importants per a l’educació pública de la Seu i no es pot ajornar més la seva execució".