Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Compromís i ERC proposen que la Seu no faci noves contractacions amb EFIAL

Compromís i ERC proposen que la Seu no faci noves contractacions amb EFIAL

Els dos grups demanen la suspensió de la relació mentre no s'aclareixin els processos judicials vinculats a l'empresa. Esquerra també plantejarà al plenari l'acollida de refugiats i una revisió específica del Cadastre per a usos agrícoles
Ajuntament de la Seu
07/04/2016 11:35

Els grups municipals de Compromís x La Seu i ERC presentaran al proper plenari municipal, aquest dilluns vinent, una moció en la qual demanen que l'Ajuntament de la Seu d'Urgell "no realitzi noves contractacions amb EFIAL Consultoria, ni altres empreses vinculades a la mateixa, fins que no es resolguin els processos judicials oberts que té aquesta empresa amb altres ajuntaments com Torredembarra, Girona o l’Ametlla de Mar".

Des dels dos grups argumenten que "entre els anys 2007 i 2014 EFIAL ha facturat a l’ajuntament i a l’empresa pública HiULS més de 500.000€ a través de diferents factures de baix import, que no fan necessària la convocatòria de concurs públic". La petició d’evitar noves contractacions, segons Esquerra, pretén "garantir la transparència en la gestió municipal i el bon nom de l’Ajuntament", si bé matisen que "no posem en dubte en cap cas que l'Ajuntament ha fet les contractacions com s'han de fer". Des de Compromís hi afegeixen el fet que els darrers dies alguns mitjans de comunicació s’han fet novament ressò del cas, per la qual cosa creuen que cal preservar la imatge del consistori. Alhora, exigeixen que l'equip de govern doni compliment a l’acord en cas que la moció tiri endavant, tenint en compte "que la seva posició a l’Ajuntament és de govern en minoria amb 7 regidors de 17".

El grup d'ERC també presentarà dues mocions més. La primera és per mostrar "el rebuig a l’acord entre la Unió Europea i Turquia per fer front a la crisi dels refugiats" i proposa un seguit de mesures "per tal d’acollir persones refugiades" a la Seu. Entre d'altres, plantegen "l’elaboració d’un protocol d’acollida i oferir la disponibilitat d’almenys un habitatge de lloguer social, per acollir com a mínim una família refugiada".

Finalment, ERC la Seu proposarà instar la Direcció General del Cadastre a elaborar una ponència específica per als usos agrícoles, vinculada al rendiment de les construccions i que "apliqui uns coeficients reductors per corregir la valoració cadastral excessiva, mentre aquesta no s’aprovi". El text fa referència a la darrera reforma del cadastre feta pel Ministeri d'Hisenda espanyol, que ha posat en alerta els pagesos d'arreu de Catalunya perquè pot fer que es multipliqui fins a sis vegades el preu de les finques i, per tant, posar en perill la viabilitat de les explotacions.