Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Compromís pacta amb l'equip de govern de la Seu incloure la residència de Gent Gran als pressupostos 2021

Compromís pacta amb l'equip de govern de la Seu incloure la residència de Gent Gran als pressupostos 2021

El grup municipal donarà suport als comptes després que s'ha acordat incorporar una primera partida de 500.000 euros pel projecte. També s'hi afegeix propostes com ara adquirir un edifici per a habitatge social, 50.000€ per a la candidatura de la Catedral davant la UNESCO i una comissió sobre el futur Hospital Comarcal
Carlota Valls, Òscar Ordeig i Joan Barrera, a la roda de premsa de Compromís X La Seu
18/12/2020 16:50

Compromís X La Seu votarà a favor dels pressupostos 2021 de l'Ajuntament urgellenc. El principal grup municipal del consistori ha arribat a un acord amb l'equip de govern (Junts i ERC) per donar suport a la previsió de comptes, després que s'ha pactat incorporar-hi un conjunt de propostes que hi havien presentat. El ple ordinari del mes de desembre, en què s'ha de debatre aquest i d'altres punts, tindrà lloc aquest dilluns dia 21 a les 6 de la tarda, en format telemàtic.

Compromís ha presentat l'acord aquest divendres i ha assegurat que, tenint en compte els actuals "temps d’una pandèmia sanitària i econòmica", han volgut "ser responsables d’acord amb el moment que s’està vivint". Per això, han plantejat "un conjunt de propostes en base al projecte de ciutat que defensa, el qual va tenir la confiança de la majoria de ciutadans".

La primera proposta que s'ha acordat incorporar als pressupostos és una primera partida de 500.000 euros de cara a la construcció d'una nova residència de gent gran. Aquesta quantitat ha de servir per a la contractació del projecte i una primera reserva de fons per a l'execució de l'obra. Sobre aquest punt, des de l'equip de govern, el vicealcalde Francesc Viaplana ha matisat que al pressupost del 2020 ja es va incloure per a aquesta finalitat una partida de 300.000 euros, i que ara s'ha acordat augmentar-la amb 200.000 més. En tot cas, des de les xarxes socials, Viaplana s'ha felicitat del fet que s'hagi aconseguir consensuar els nous comptes de la corporació municipal per àmplia majoria.

En segon lloc, pel que fa a habitatge de lloguer social, Compromís ha proposat adquirir un edifici inacabat, a la finca número 9 de l'avinguda Valira, on hi ha 13 habitatges a punt d’acabar i que es podran posar a disposició de les famílies més necessitades. Sobre aquest punt, el primer grup de l'oposició hi ha afegit que consideren que "fa 20 anys que l’Ajuntament no ha fet cap acció a favor de l’habitatge públic".

Un altre punt inclòs en aquest acord és crear una partida de 50.000 euros a favor de la candidatura de la Catedral com a Patrimoni de la Humanitat, perquè creuen que "fa més de 10 anys que en parlem, però no s'hi havia destinat mai ni un euro" i conclouen que "cal coliderar amb el principat d’Andorra aquesta proposta de futur".

Pel que fa al projecte de nou Hospital Comarcal a la Seu, s'ha consensuat crear una la comissió politico-tècnica, que comptarà amb 3 professionals "de reputació", experts en planificació sanitària. Aquest òrgan assessorarà l’Ajuntament sobre quina és la millor ubicació de les noves instal·lacions i la millor cartera de serveis.

A l'acord s'hi ha inclòs la proposta de reforma de diversos carrers per actualitzar l’urbanisme de la ciutat, la redacció d’un projecte d’embelliment dels carrers que donen entrada de la Seu, l’eliminació de barreres arquitectòniques i l'impuls de nous projectes de reactivació econòmica. Entre aquests s'ha esmentat l’obertura d’una delegació de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries) al Pirineu, que estigui situada a la Ciutadella de Castellciutat.

Finalment, a banda d'aquests punts, Compromís ha volgut "donar un paper important a la transparència i la bona gestió". i per això han proposat que s’estudiï, amb el departament d’intervenció municipal, els avantatges i inconvenients que l’àrea d’Esports estigui vinculada a nivell comptable a la societat que gestiona el Parc Olímpic del Segre. També s'ha demanat crear una comissió específica d’ajuts europeus, del PUOSC, del FEDER i de la Diputació de Lleida per "pactar els grans projectes per a la Seu dels propers anys entre tots els grups municipals".

Amb aquestes propostes, juntament amb d’altres d’aquest "ampli" acord, Compromís veu "satisfetes de manera majoritària les propostes fetes en l’àmbit sanitari (residència i hospital), reactivació econòmica (IRTA i Patrimoni de la Humanitat), serveis públics (urbanisme i habitatge públic) i transparència". El portaveu de la formació, Òscar Ordeig, conclou que “aquest acord arriba en un moment de crisi econòmica i sanitària en la que és més necessari que mai la generositat per arribar a acords" que ajudin a "millorar la situació actual de la Seu”. Ordeig hi afegeix que “no es pot perdre ni un minut" i considera que "amb aquest acord s’aborden els temes més importants com és la residència i l’hospital i les mesures de reactivació econòmica”.