Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Compromís per Tremp demana que els pressupostos contemplin les obres del reg de la Conca

Compromís per Tremp demana que els pressupostos contemplin les obres del reg de la Conca

La formació socialista vol que el Govern aclareixi els criteris d'adhesió del projecte, que ha de permetre ampliar la superfície regable de 1.800 a 4.600 Ha
Conca de Tremp
29/11/2018 10:22

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament de Tremp ha presentat una moció que reclama que els pressupostos de la Generalitat incloguin una partida per a les obres de modernització i ampliació del reg de la Conca de Tremp.

Segons exposa la formació socialista, aquesta és "una obra llargament reivindicada, que ha de servir per substituir l'antic subministrament per gravetat per un altre a pressió" i ampliar la superfície regable de les 1.800 hectàrees actuals a un total de 4.634 als municipis de Tremp, Talarn, Isona, Castell de Mur, Gavet de la Conca i Llimiana. Per això, Compromís per Tremp insta el Departament d'Agricultura a "aclarir els criteris d'adhesió al reg del 60% dels regants potencials, tenint en compte l'estat actual d'execució de l'obra i el desconeixement de quin serà el cost per hectàrea".

El grup municipal vinculat al PSC també demana a Agricultura que detalli la inversió executada fins al moment, de més de 9 milions d'euros entre 2003 i 2017, i la concreció del calendari d'execució de l'obra.