Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Compromís proposa mesures per embellir el centre històric de la Seu

Compromís proposa mesures per embellir el centre històric de la Seu

El grup municipal insta a recuperar la Taula de la Carn, repintar els porxos del nucli antic i netejar les pintades a la via pública
Taula de la Carn, als porxos del carrer Major de la Seu (Foto: Compromís X LaSeu)
05/02/2018 18:00

Compromís proposarà aquest dilluns al ple municipal dues mesures per a l’embelliment del centre històric de la Seu d'Urgell. La moció del principal grup de l'oposició al consistori urgellenc insta a recuperar la Taula de la carn, repintar els porxos del carrer Major i el carrer dels Canonges, a més de netejar les pintades a la via pública.

El grup municipal subratlla que "el nucli antic és el valor més important de la ciutat, tant històrica com econòmicament, i no passa pel seu millor moment". Pel que fa a les propostes, manifesta que l'antiga "taula de la carn" podria esdevenir un aparador de promoció i informació de la ciutat, i demana col·locar-hi més punts de llum i altres elements de condicionament.

L'indret, situat al carrer Major cantonada amb el carrer dels Jueus, es diu així des del segle XIX. "Era la carnisseria pública de la ciutat, justament quan la venda de carn era un monopoli municipal, que s'adjudicava a un concessionari del servei", indica Compromís. Després de la construcció de l’edifici de Cal Rovelló, el partit urgellenc opina que caldria restablir l'activitat en aquest espai municipal, "que resta tancat i sense acollir cap tipus d'activitat".

Accions de millora de la imatge

Compromís X La Seu explica en nota de premsa que ha proposat "en reiterades ocasions" mesures per mantenir el centre històric i convertir-lo en un exemple de neteja i bona imatge. Tanmateix, lamenta que "són iniciatives que ha rebutjat el PDeCAT". El grup municipal afirma que "ens trobem amb massa freqüència porxos en mal estat i espais de la via pública amb pintades que no concorden amb el que hauria de ser el nucli antic de la nostra ciutat, on la Catedral esdevindrà algun dia Patrimoni de la Humanitat".

El portaveu de Compromís X La Seu, Òscar Ordeig, lamenta la falta d'iniciativa de l'equip de govern i creu que “l’embelliment d'aquesta zona és una urgència i una necessitat i, per tant, cal posar fil a l’agulla amb aquestes propostes concretes”.