Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Compromís proposa revisar el protocol de nevades a la Seu

Compromís proposa revisar el protocol de nevades a la Seu

El grup municipal considera que cal planificar "el manteniment dels carrers per garantir la seguretat dels vianants". Durant l'episodi de la setmana passada, l'Ajuntament va mobilitzar una quarantena d'operaris i quatre màquines
La nevada de dimecres passat, al passeig de Pasqual Ingla de la Seu
06/03/2018 17:55

El grup municipal de Compromís X La Seu ha proposat revisar el protocol de nevades a la ciutat després de la nevada del 28 de febrer passat, que va deixar gruixos de fins a 23 centímetres al municipi. La precipitació sòlida, que va durar dotze hores seguides, va ser la més abundant a la Seu des del 2011.

Segons Compromís, "l'equip de govern, malgrat estar alertat de la nevada que havia de caure, no va fer cap previsió i es va veure totalment superat per aquestes inclemències meteorològiques". L'oposició hi afegeix que "aquest fet no és cap novetat, però no deixa de ser remarcable" i considera que això "va fer que els ciutadans i ciutadanes patissin un risc evident de caigudes, amb alguns casos que van acabar a urgències", un fet que consideren "inadmissible".

El portaveu de Compromís, Òscar Ordeig, insisteix en "la importància del manteniment dels carrers per garantir la seguretat dels vianants" i reiteren que "l’equip de govern del PDeCAT no actua amb cap mena de planificació". En aquest sentit, el grup municipal proposa revisar també "els recursos que es destinen per evitar grans acumulacions als carrers de la ciutat". Alhora, Ordeig ha volgut matisar que agraeixen "la tasca dels treballadors de l’Ajuntament, sense els quals les conseqüències de les nevades haguessin estat molt pitjors".

Dispositiu de nevades

L'Ajuntament de la Seu va informar la setmana passada que al llarg de la nevada va posar en marxa un operatiu format per un total de 40 treballadors i quatre màquines. Concretament, entre dimecres i dijous hi van estar treballant 10 membres de la brigada d'obres, 13 de jardineria i 7 de neteja. El consistori també va rebre el suport de 5 treballadors del Consell Comarcal de l'Alt Urgell i 5 més d'Integra Pirineus i va recórrer els carrers amb 3 màquines retroexcavadores i un vehicle amb pala.

Alhora, des de l'Ajuntament es va demanar la col·laboració pel que fa a la neteja dels trams de vorera corresponents a cada casa o bloc de pisos; un deure ciutadà propi dels habitants de municipis de muntanya on hi sol haver nevades.