Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Compromís proposa una pròrroga del mandat d'Àngel Rúbio com a síndic municipal

Compromís proposa una pròrroga del mandat d'Àngel Rúbio com a síndic municipal

El grup creu que la petició està justificada per la feina feta fins ara per l'actual defensor del ciutadà. La normativa vigent estableix un límit de dos períodes
Àngel Rúbio, a l'Ajuntament de la Seu
10/11/2017 11:00

El grup de Compromís a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha presentat al registre municipal una proposta d'acord perquè es modifiqui l'ordenança municipal que regula el funcionament del Síndic Municipal de Greuges, amb l'objectiu que l'actual defensor del ciutadà, Àngel Rúbio, pugui seguir en el càrrec durant un mandat més. La normativa vigent estableix la limitació a un màxim de dos mandats, per la qual Rúbio hauria de finalitzar properament la seva etapa en aquest servei.

En l'escrit, Compromís justifica la petició en considerar que els darrers anys Àngel Rúbio "ha exercit la funció de Síndic amb gran dedicació i amb la plena satisfacció de tota la Corporació Municipal", per la qual cosa creuen que "s'ha fet mereixedor d'una pròrroga per a un nou i únic mandat". El grup municipal també recorda la vinculació de Rúbio amb l'ajuntament des de fa anys, atès que havia estat cap de llista i regidor de CiU, i que en aquella etapa "les seves actuacions van ser sempre guiades per l'interès general" i que "des de la discrepància lògica en democràcia, la lleialtat als grans projectes de ciutat fou una constant a la seva manera de ser".

Alhora, la nota esmenta la implicació de l'actual síndic amb d'altres àmbits de la ciutat al llarg de la seva vida, com ara la societat gestora del Parc del Segre, l'AMPA de La Salle, Creu Roja, la cavalcada de Reis, el tir olímpic i els inicis del piragüisme a la ciutat. Finalment, també en cita la trajectòria com a empresari en el món de l'automoció.

L'ordenança municipal que regula el Síndic de Greuges Municipal es va aprovar el 31 de juliol de 2008. L'octubre de 2016, el síndic mateix va proposar una modificació per tal d'actualitzar alguns aspectes de la normativa i plantejar que no es limitin els anys de mandat.