Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Compromís reclama novament la reforma de l'estació d'autobusos de la Seu

Compromís reclama novament la reforma de l'estació d'autobusos de la Seu

El grup municipal denuncia l'"abandó" dels lavabos, amb desperfectes produïts per actes vandàlics. Territori va adjudicar al gener de l'any passat el projecte de remodelació integral de l'equipament
Desperfectes per actes vandàlics a l'estació d'autobusos de la Seu
05/12/2018 17:40

Compromís X La Seu ha denunciat "l’estat d’abandó" en què considera que es troben les instal·lacions de l’estació d’autobusos de la Seu d'Urgell, especialment pel que fa als lavabos que, afirmen, estan "en un pèssim estat, amb nombrosos desperfectes produïts per actes vandàlics".

El grup municipal vol "que l’equip de govern reclami a l’empresa concessionària del servei d’autobusos de la Seu un correcte manteniment, que es correspongui amb la imatge que es vol donar de la ciutat". Alhora, reclama "que la Generalitat inclogui en els següents pressupostos l’assignació suficient per a realitzar les obres de reforma integral de l’estació, tal i com es va aprovar al Ple municipal del mes de maig de l’any 2016".

El portaveu de Compromís, Òscar Ordeig, recorda que l'estació d'autobusos es va inaugurar amb motiu dels Jocs Olímpics de 1992, atès que la Seu era subseu olímpica, i addueix que "des de llavors, no hi ha hagut cap renovació en profunditat" i creuen que això "ofereix una imatge degradada i obsoleta de la ciutat" en un dels punts d'arribada de molts visitants. A la manca de manteniment dels espais estructurals com les andanes o marquesines, hi afegeixen "uns espais interiors deteriorats, poc accessibles i gens funcionals per a viatgers i ciutadans en general", cosa que "afecta de manera important al serveis d’informació, tant estàtic com presencial. Ordeig conclou que "cal posar solució ràpida al mal manteniment de l’estació i reclamar que, amb urgència, es posi en marxa les obres a l’estació d’autobusos per poder oferir una imatge òptima de la ciutat als viatgers que accedeixen mitjançant l’únic transport públic disponible”.

Al gener de 2017, el Departament de Territori de la Generalitat ja va adjudicar el projecte de remodelació de l'estació, en paquet d'inversió de 2,5 milions que inclou d'altres equipaments semblants de set ciutats més. La de la Seu és una de les tres estacions on es preveu una "reforma integral", juntament amb les de Sabadell i Tortosa.

A la capital alturgellenca, el projecte preveu accions com ara la reforma de la marquesina, el reforç del paviment i l'adequació de les instal·lacions interiors. A més a més, es revisaran i rehabilitaran els sistemes de drenatge de la infraestructura. Tot i això, de moment les obres encara no s'han iniciat.