Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Compromís reclama un augment de freqüències d'autocar des de la Seu

Compromís reclama un augment de freqüències d'autocar des de la Seu

El grup municipal també demana novament la reforma integral de l'estació i que s'estableixi un conveni per al transport sanitari i de serveis bàsics amb taxi. Territori va adjudicar ara fa dos anys el projecte de remodelació de l'equipament
Estació d'autobusos de la Seu
10/01/2019 18:25

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell reclama que la Generalitat executi la reforma integral de l’estació d’autobusos urgellenca "com més urgentment millor", després que ja ha expressat aquesta necessitat en d'altres ocasions. A aquesta petició, hi afegeixen també que hi hagi "un augment de la freqüència dels autobusos cap a Lleida i Barcelona".

Per tal de dur-ho a la pràctica, Compromís considera que "la Generalitat hauria d’incloure en els següents pressupostos l’assignació suficient per a realitzar les obres de reforma integral de l’estació, tal i com es va aprovar al Ple municipal del mes de maig de l’any 2016".

El comunicat recorda que "a la Seu, el transport d’autobús és prioritari" i que per això han demanat "en reiterades ocasions que l’equip de govern de l’Ajuntament promogui la millora dels horaris i freqüències a Lleida i Barcelona, i molt especialment per estudiants i acompanyants de l’hospital Arnau de Vilanova". Per tot plegat, el portaveu del grup, Òscar Ordeig, reclama l’acompliment de la moció aprovada pel ple de l’Ajuntament de La Seu el mes de març passat, en la que se sol·licitava a la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya "que faci les gestions administratives oportunes per tal que les línies de transport públic d’autobús entre Andorra i Barcelona o Lleida puguin fer parada a la Seu d’Urgell". Compromís lamenta que "a dia d’avui tampoc no es tenen notícies d’aquestes gestions".

Òscar Ordeig conclou que “cal impulsar des de l’Ajuntament, de manera decidida, la reforma de l’estació d’autobusos, compromesa des de fa ja quasi 3 anys, i millorar el transport des de la Seu fins a Lleida i Barcelona tot augmentant la freqüència dels autobusos, aconseguint també la parada dels autobusos que van o tenen destí a Andorra”.

Al gener de 2017, ara fa just dos anys, el Departament de Territori de la Generalitat ja va adjudicar el projecte de remodelació de l'estació, un paquet d'inversió de 2,5 milions que inclou d'altres equipaments semblants de set ciutats més. La de la Seu és una de les tres estacions on es preveu una "reforma integral", juntament amb les de Sabadell i Tortosa. A la capital alturgellenca, el projecte preveu accions com ara la reforma de la marquesina, el reforç del paviment i l'adequació de les instal·lacions interiors. A més a més, es revisaran i rehabilitaran els sistemes de drenatge de la infraestructura. Tot i això, de moment les obres encara no s'han iniciat.

Noves freqüències amb Lleida

Pel que fa a les freqüències, aquest novembre passat es va estrenar dos nous horaris de connexió amb Lleida, els diumenges. Concretament, un desplaçament de la Seu a Lleida, amb sortida a 2/4 de 8 del vespre, i un trajecte Lleida-la Seu a 3/4 de 10 de la nit. Estan pensats perquè, tal com havien demanat, els estudiants universitaris puguin aprofitar millor el cap de setmana i sortir de la Seu més tard els diumenges. I alhora serveix perquè els qui s'hagin desplaçat a Lleida puguin tornar diumenge a última hora.