Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Compromís reitera el seu rebuig al nou magatzem de les brigades municipals de la Seu

Compromís reitera el seu rebuig al nou magatzem de les brigades municipals de la Seu

El grup municipal critica que l'espai s'ubiqui al centre de la ciutat i creu que causarà "molèsties i un impacte visual brutal". L'equip de govern defensa que la instal·lació quedarà integrada a l'entorn i permetrà mantenir aquests serveis dins del nucli urbà
Obres de construcció del nou magatzem per a les brigades municipals de la Seu
16/04/2019 17:15

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament de la Seu "rebutja enèrgicament" l'actual construcció del nou edifici per a les brigades municipals, que va començar aquest novembre passat i tenen un pressupost d'1,7 milions d'euros. L'edifici constarà d’una planta soterrada i una planta baixa i permetran a aquests serveis del consistori disposar d'un espai de 2.800 m2. L'execució va a càrrec de l'empresa Ribalta i Fills.

Compromís es mostra en contra del fet que el magatzem s'ubiqui "al bell mig del centre de l’eixample de la ciutat i en mig d’una illa d’edificis habitats". El grup municipal recorda que sempre s'han oposat al projecte i critica el fet que el plenari aprovés el projecte, amb el vot favorable de l'equip de govern (PDeCAT) i ERC, "malgrat els avisos que el nostre grup municipal va fer al respecte", assenyalen. També qüestionen el fet que el projecte es financi "mitjançant un crèdit bancari de 2 milions d’euros, a pagar a 15 anys amb els impostos de tots els ciutadans i ciutadanes de la Seu".

El portaveu de Compromís, Òscar Ordeig, hi afegeix que les obres de construcció, asseguren, "estan causant molèsties i un impacte visual brutal, desproporcionat i fora del lloc", que creuen que "tindrà conseqüències perennes per a tots els veïns que viuen a l’illa de pisos afectada" i en aquest sentit es posen "a disposició de tots ells". Ordeig conclou que “una vegada més la falta de projecte de llarg recorregut per part de l’equip de govern del PDeCAT, amb la inestimable col·laboració d’ERC, provoca que es facin projectes sense sentit afectant greument a d’altres possibles oportunitats, com ara una nova residència gent gran".

En l'aprovació del crèdit per a la construcció del magatzem, al ple de l'octubre passat, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jesús Fierro, va recordar a l'oposició "que les brigades estan formades per més més de 40 persones" i que "l’altra opció que hi havia sobre la taula, comprar i habilitar una nau al Polígon industrial, no es fa com si res”. En aquest sentit, Fierro va remarcar que "portar els treballadors de les brigades al polígon" hauria estat "poc operatiu, perquè perdrien cada dia mitja hora de feina per fitxar, cosa que suposa un cost de 50.000 euros/any, que l’ajuntament s’estalviarà amb aquest local cèntric”. Alhora, va defensar la feina de les brigades i la necessitat “que puguin treballar amb facilitat”, com també que “no se’ls pot tractar de manera despectiva”.

Finalment, el tinent d'alcalde hi va afegir que el magatzem “és una inversió necessària, encara que no sigui vistosa ni agraïda, com tampoc no ho va ser la renovació del clavegueram però s’havia de fer”. Des de l'equip de govern també defensen que "el nou centre logístic municipal quedarà separat dels edificis que envolten la parcel·la" i que "el teulat no tindrà impacte visual per als veïns que viuen a la zona, ja que serà pla i enjardinat".

De la seva part, el portaveu d'ERC, Francesc Viaplana, va apuntar que, tot i dubtar de si aquesta és la inversió més prioritària, consideren que el projecte és positiu per a la ciutat perquè “és una inversió de futur" i era pràcticament "l’últim espai cèntric que queda a la ciutat en el qual l’Ajuntament hi pugui fer un soterrani i una planta”.