Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Compromís X La Seu apel·la al vot útil per al canvi

Compromís X La Seu apel·la al vot útil per al canvi

Òscar Ordeig afirma que en aquestes eleccions "cal triar entre retrocedir o avançar". A l'acte central de campanya també hi han intervingut la número 2 de la candidatura, Carlota Valls, i el número 3, Joan Barrera
Acte central de campanya de Compromís X La Seu
20/05/2019 10:25

Compromís X La Seu apel·la al “vot útil per posar la Seu en marxa”. La formació encapçalada per Òscar Ordeig ha celebrat aquest diumenge l’acte central, que ha omplert la Sala de Sant Domènec i en el qual també han intervingut la número 2, Carlota Valls, i el número 3, Joan Barrera.

En el seu discurs, l’alcaldable de Compromís assegurava que “hi ha en joc dos models”. Òscar Ordeig detalla que creu que cal “triar entre retrocedir o avançar; pròrroga als 16 anys de CiU i ERC o nova etapa; 32 anys de CiU al Consell Comarcal o canvi de progrés; grans superfícies a la carretera o comerç i supermercats al centre; urbanisme a mida o llei igual per a tots; magatzem innecessari de les brigades d’obres o residència de gent gran”. En aquesta mateixa línia, el cap de llista també contraposa “un hospital amb menys serveis o recuperar llits, personal i especialitats; més desplaçaments a Lleida o nou conveni amb l’Hospital d’Andorra; seguir perdent població i renda o generar progrés; espai públic degradat o bé impecable; promeses incomplertes o complir la paraula, i la Seu d’uns quants o la Seu de tots”.

Ordeig conclou que “ara sí” s’obre una possibilitat de “canvi”, i ha fet una crida a votar. I hi afegeix que se senten “preparats per obrir una nova etapa, que aposti per la transparència i la participació i que escolti els ciutadans, sense entramats de societats que dificulten el control”.

Carlota Valls va advocar per “una Seu educadora i on els joves s’hi vulguin quedar”, que creu que passa per potenciar serveis socials i que aquests tornin a ser plenament gestionats pel municipi. Valls també proposa crear la Regidoria de la Dona, per habilitar-hi espais de suport, i fomentar “l’educació en valors”, impulsant “programes per educar en el respecte, especialment de persones que pateixen discriminació com ara el col·lectiu LGTBI, les persones d’altres races, ètnies o procedències; les persones amb diversitat funcional o amb pobresa, i les persones grans”.

A l’inici de l’acte, Joan Barrera va advocar per una gestió “transparent”, amb la supressió de la societat HIULS, un “pla de xoc urgent de neteja”, eliminació de barreres arquitectòniques, potenciar energies netes i reactivar el centre històric, que veu “abandonat”, per “deixar-lo com una patena”, a més de “fer la segona transformació de l’eixample”.