Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Compromís X La Seu denuncia deteriorament al carrer de l'Orri

Compromís X La Seu denuncia deteriorament al carrer de l'Orri

El grup municipal veu "lamentable" l'estat a la zona del parc de la Boixadera i qüestiona la inversió del nou magatzem per a les brigades municipals. L'equip de govern recorda que enguany hi ha previstos 600.000 euros en millores urbanes i 400.000 en manteniment
Vorera alçada al carrer de l'Orri, al costat del parc de la Boixadera
14/02/2018 17:40

El grup municipal de Compromís X La Seu considera "lamentable" l'estat de manteniment del carrer de l’Orri, sobretot al tram proper al Parc de la Boixadera.

En un comunicat, el grup municipal ha afirmat que l’equip de govern "no dóna cap importància al manteniment de la via pública" i que "té altres preferències de despesa municipal, com ara la construcció del magatzem de 2.000.000 d’euros", en al·lusió a la creació del nou recinte per a les brigades municipals al mateix carrer de l'Orri, que és la principal inversió als pressupostos municipals d'enguany.

Compromís considera que el manteniment dels carrers "és de vital importància" i que "s’ha de prioritzar" per tal de "garantir la seguretat dels vianants", com també per "mostrar una imatge de la ciutat neta i endreçada i que sigui model d’urbanisme de cara a l’exterior i als propis ciutadans de la Seu". El portaveu del primer grup de l'oposició, Òscar Ordeig, afirma que "l’equip de govern del PDeCAT no ha presentat cap pla de manteniment meditat per solucionar el greu estat dels carrers" i que "una vegada més, fa cas omís a les peticions i necessitats dels ciutadans”. Ordeig hi ha afegit que “comerciants i veïns mereixen uns carrers dignes i en condicions per poder realitzar vida i negocis amb normalitat”.

Resposta de l'equip de govern

Des de l'equip de govern, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jesús Fierro, ha qualificat d'"injust, poc seriós, poc rigorós i demagog" el comunicat de Compromís. En aquest sentit, ha recordat que, només enguany, hi ha una inversió de més de 600.000 euros en millores, ja adjudicades o bé en procés, com ara la remodelació de la plaça de l'Arbre de Castellciutat, la continuació del cinyell verd i la reforma del carrer de l'Escorxador i de la plaça de les Moreres.

Fierro també ha indicat que la partida en manteniment de carrers i camins per enguany sobrepassa els 400.000 euros. Entre les actuacions principals, ha esmentat la millora dels escocells d'arbres en carrers del nucli urbà i l'adaptació de més passos de vianants cèntrics, com ara al passeig de Pasqual Ingla, al carrer Joaquim Viola i al passeig del Parc.

Pel que fa al carrer de l'Orri, Jesús Fierro ha recordat que la millora d'aquest vial "també està en cartera" i es farà "tan bon punt tinguem efectius els pressupostos d'enguany". Tanmateix, el portaveu del PDeCAT ha lamentat que "el vot del grup socialista sempre ha estat en contra d'aquestes actuacions, com la del manteniment de carrers", i conclou que "no han fet res a favor del consens entre els grups per tirar endavant aquests treballs, malgrat que això pugui perjudicar la ciutat".