Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Compromís X La Seu dóna suport a la Marxa Pagesa

Compromís X La Seu dóna suport a la Marxa Pagesa

El portaveu del grup municipal, Òscar Ordeig, reclama al Govern revertir les retallades, que han afectat especialment el sector de la ramaderia de muntanya i extensiva
Recorregut de la Marxa Pagesa
25/01/2017 11:49

El grup municipal de Compromís X La Seu ha expressat el seu suport a la mobilització que Unió de Pagesos prepara pels propers dies sota el lema "Marxa Pagesa per la dignitat". Aquest dijous sortiran tractors des de diferents poblacions d’arreu Catalunya, entre les quals es troba La Seu d'Urgell, per fer una crida a la ciutadania per al reconeixement de l’activitat agrària com a pilar de la societat del benestar. Els manifestants s’aniran sumant en un recorregut que confluirà dissabte a Barcelona a l'acte reivindicatiu central, a l'avinguda Maria Cristina.

Compromís X La Seu i el seu portaveu, Òscar Ordeig, manifesten que "la dignitat de la pagesia és també la dignitat i el respecte que es mereix un territori oblidat i castigat pel govern de la Generalitat". Segons comenta Ordeig, “és a les Terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran on el sector agroalimentari té més pes i més transcendència per a l’economia del país, i és on el Govern més ha retallat en tots els àmbits des de 2010". El també diputat del PSC alerta sobre la cohesió social i territorial davant "una davallada del 87 per cent en inversions des de 2010 i una disminució del 6 per cent a les Terres de Ponent per enguany”.

Compromís X La Seu indica que des de la Generalitat "només es té l'objectiu de desmantellar els serveis i drets de les persones del territori més extens però amb menys densitat de població, provocant la desertització en pro de les grans ciutats". Per això, el grup polític deixa clar el seu suport a la Marxa Pagesa, sumant-se a les reivindicacions del sector.

Dificultats de la pagesia

Ordeig recorda també que "més de la meitat dels pagesos catalans s’han vist obligats a deixar la seva activitat en els darrers 20 anys i la renda agrària ha caigut un 39 per cent des del 2001, a causa de les vendes per sota del preu de cost, l’augment dels costos de producció i les retallades pressupostàries, que han arribat a reduir la partida en un 40 per cent". El també diputat socialista al Parlament critica que "a més, els comptes que pretén defensar el Govern augmenten 'cruelment' les taxes i els impostos al món agrari, especialment pel que fa al cànon de l’aigua".

Per últim, el grup municipal destaca la particularitat de la ramaderia de muntanya i extensiva, "que ha estat la que més ha patit les retallades pressupostàries a causa de la seva feblesa econòmica i les seves característiques pròpies dins del sector".