Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Compromís X La Seu ofereix suport administratiu a persones en situació vulnerable

Compromís X La Seu ofereix suport administratiu a persones en situació vulnerable

El servei ha atès fins ara més de mig centenar de veïns per qüestions com ara l'ingrés mínim vital i la recerca de feina. El grup municipal justifica l'acció pel "desbordament d'oficines de serveis socials" i per les dificultats de la tramitació telemàtica
La Seu d'Urgell
30/07/2020 13:35

Compromís X La Seu s'ha ofert a facilitar assessorament administratiu a veïns de la Seu d'Urgell que estiguin en situació vulnerable. El grup municipal justifica la iniciativa perquè consideren que "el desbordament dels serveis socials i el tancament d’oficines d’atenció al públic d’alguns organismes ha provocat una dificultat afegida a les persones en situació vulnerable". Alhora, opinen que "la tramitació telemàtica dels ajuts de les diferents administracions requereix de coneixements  i equipaments informàtics de què molta gent no disposa".

En un comunicat, Compromís expressa que "la pandèmia provocada per la COVID-19 ha portat una crisi econòmica de gran abast", marcada pel fet que "moltes persones han patit un ERTO o s’han quedat a l’atur i algunes d’elles s’han trobat sense cap prestació". Des de les diferents administracions s’han ofert ajuts per a aquestes persones per mirar de pal·liar els "efectes devastadors en l'economia de moltes persones i famílies" des que es va decretar l'estat d'alarma. Tot i això, la formació creu que "la tramitació d’aquestes ajudes no és fàcil" perquè "en primer lloc, moltes d’elles només contemplen la via telemàtica, tant per sol·licitar-la com per enviar tota la documentació requerida". Això, hi afegeixen, "implica que el sol·licitant ha de disposar d’uns coneixements i uns equipaments informàtics que molta gent no disposa, i menys ara en situació de crisi". Fins i tot afirmen que hi ha persones que "s’han vist obligades a donar de baixa el seu contracte de connexió a Internet per no poder pagar-lo".

Pel que fa a les ajudes amb tramitació presencial, apunten que "tampoc no han estat exemptes de dificultats" pels motius esmentats anteriorment i per situacions com ara "telèfons que sempre comuniquen, cites a molts dies enllà o dificultat per aconseguir certa documentació requerida".

El servei s'ofereix des del local que Compromís té a la plaça del Carme. El mateix grup ha informat que fins a dia d'avui ja han atès més de mig centenar de veïns i veïnes de la Seu i de la resta de la comarca, als quals han ajudat a fer els tràmits amb èxit. Aquest assessorament ha funcionat pel procediment de cita prèvia, per garantir les mesures de prevenció en salut, i amb una durada de fins a una hora i mitja per persona.

El portaveu de CxSeu a l'Ajuntament, Joan Barrera, explica que la decisió d’oferir aquest servei gratuït a la població més vulnerable ve donat per la idea de "complir amb allò pel que estem a política la gent de Compromís: per millorar la vida de les persones”. Pel que fa al tipus de demandes, Barrera ha detallat que "la majoria de demandes han estat per la tramitació de l’ingrés mínim vital, una ajuda sense precedents del govern de l’Estat que suposa el reconeixement del dret a una vida digna de totes les persones”. El regidor hi ha afegit, però, que "el que més demana la gent és ajuda per trobar feina" perquè tots prefereixen "treballar i no haver de demanar res”.