Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Compromís X La Seu proposa ajuts per als autònoms, comerços i petits empresaris

Compromís X La Seu proposa ajuts per als autònoms, comerços i petits empresaris

Les subvencions serien d'entre 1.000 i 2.000 euros. El grup municipal també demana destinar un milió d’euros a un fons extraordinari d'urgència social i econòmica
Ajuntament de la Seu
11/04/2020 21:27

Compromís X La Seu ha proposat una bateria d’ajudes específiques per als establiments de comerç, els autònoms i les petites empreses que siguin compatibles amb les diferents ajudes provinents de les administracions autonòmica i central. Una de les mesures principals és una línia d’ajuts econòmics d’entre 1.000 i 2.000 €, a la que s’hi accediria per un sistema de puntuació en funció de variables com el descens en la facturació, l'obligació de tancar l’activitat, l’existència de despeses fixes i treballadors a càrrec o l’antiguitat, entre d'altres.

Per aquelles empreses que s’han vist obligades a cessar la seva activitat i disposen de local, Compromís ha proposat també l’exempció de pagament del cànon de l’aigua i ajudes pels lloguers comercials. D'altra banda, amb l’objectiu de dotar de liquiditat a autònoms i petites empreses, el grup municipal ha sol·licitat el pagament de factures a proveïdors per part de l’ajuntament de forma urgent.

Per últim, per tal d'alleugerir de despeses al sector, el principal partit de l'oposició demana la consideració de situació excepcional per al pagament de taxes i impostos municipals, amb propostes d’exempcions, fraccionaments, pròrrogues i ajornaments en els diferents cobraments que afecten el sector, com són la recollida i gestió dels residus comercials, la recollida d’escombraries, l'ocupació de la via pública, l’impost sobre vehicles de tracció mecànica, l’impost sobre activitats econòmiques, la zona blava i verda i l’impost sobre béns immobles.

Unitat per lluitar contra la crisi

Compromís assenyala en un comunicat que en la reunió que es va celebrar dijous entre els diferents grups municipals i els representants del sector econòmic (Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell, Menja’t l’Alt Urgell, Associació de Turisme de l’Alt Urgell i Unió de Botiguers de La Seu d’Urgell) van quedar paleses les demandes per part dels empresaris, autònoms i comerciants: unitat per lluitar contra la crisi, lideratge per part de les administracions locals amb propostes útils, i conveniència de reflexionar sobre quins són les veritables necessitats de l’economia al territori tenint en compte la situació no favorable anterior a la crisi.

Fons Extraordinari d'Urgència Social i Econòmic

Des del començament de la crisi sanitària, Compromís afirma que s’ha posat a disposició de l’equip de govern aportant propostes per pal·liar les greus conseqüències econòmiques i socials provocades per la situació de confinament. "La primera va ser la creació d’un Fons Extraordinari d’Urgència Social i Econòmica, dotat amb un mínim d’un milió d’euros que permeti implementar les diferents subvencions i ajuts en uns moments d’especials dificultats per moltes famílies i empreses", destaca el partit.

El grup puntualitza que un dels sectors més castigats en aquesta crisi és l’econòmic. "L'obligació de tancar algunes activitats i les restriccions en la mobilitat han provocat una frenada preocupant en l’activitat econòmica i per tant, en els ingressos", constata. Així, assenyala que "la majoria d’empreses amb treballadors s’han vist obligades a tramitar expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) i que els autònoms i comerços que formen part de les activitats obligades a tancar han hagut de tramitar el cessament d’activitat, mentre els altres van resistint". I subratlla: "Tots ells, en major o menor mesura, estan patint, i molt".

Compromís explicita que "vam voler fer arribar al sector els nostres ànims per la difícil situació que estan vivint i als responsables del govern la necessitat de treballar activament i de forma prioritària per oferir respostes ràpides a la situació de crisi i buscar fórmules per reactivar la economia després de la situació de confinament".