Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Compromís X La Seu proposa el tancament de l'actual dipòsit judicial de vehicles

Compromís X La Seu proposa el tancament de l'actual dipòsit judicial de vehicles

La moció insta el Departament de Justícia a buscar un nou recinte més segur i que compleixi les condicions tècniques i jurídiques. La formació exposa que en l'actual emplaçament són habituals robatoris, desperfectes i vessaments
Dipòsit judicial de vehicles de la Seu
02/06/2016 11:40

El grup municipal de Compromís X La Seu presentarà al proper plenari municipal de la Seu d’Urgell una moció on es proposarà sol·licitar al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya "que tanqui i traslladi l’actual dipòsit judicial de vehicles de la Seu a un espai tancat, que complexi les condicions tècniques i jurídiques aplicables" per a aquest tipus d'equipament.

El mes d’octubre de 2013, el Departament de Justícia va habilitar una parcel·la situada a la partida de Sant Ermengol com a dipòsit de vehicles precintats i intervinguts que havien de passar a disposició judicial, molts d'ells provinents de casos de contraban. L'espai donava resposta al fet que fins llavors molts d'aquests vehicles es deixaven estacionats a l'aparcament situat al costat del cementiri.

Segons Compromís, "la normativa urbanística aplicada a aquesta parcel·la, que és propietat privada i ha estat ampliada, no permet l’activitat de dipòsit, ni de desguàs de vehicles". En el comunicat també exposen que "aquest dipòsit de vehicles representa un problema ambiental, de seguretat i d’imatge a una zona, especialment sensible de la ciutat, que cal preservar". En aquest sentit, exposen que hi ha casos de "vessament de líquids i materials contaminants, per la deixadesa i desballestament dels vehicles", cosa que "representa una greu contaminació pel medi ambient".

Sobre aquest punt, la formació política considera que "l’activitat en qüestió no compta amb la corresponent llicència d’activitat a l’indret que ocupa actualment, ja que aquest ús no està permès". A tot plegat hi sumen que "la manca de seguretat i vigilància ha ocasionat robatoris i desperfectes importants en els vehicles, tot empitjorant-ne l'estat". El portaveu de Compromís X La Seu, Òscar Ordeig, conclou que “un dipòsit de vehicles hauria d’estar en un recinte tancat, vigilat i ben custodiat per garantir la custòdia judicial efectiva".

Justícia defensa que s'ha incrementat la vigilància

El mes de gener passat, el Departament de Justícia va comunicar que està treballant "en la millora de la seguretat i la vigilància del dipòsit judicial de vehicles". El conseller Carles Mundó va reconèixer el problema, detectat des de la posada en funcionament, amb un important nombre d'actes vandàlics i robatoris en els vehicles que hi ha dipositats. En aquest sentit, Mundó va detallar que "es canviarà la tanca del recinte per una d'opaca que 'no generi incentiu per entrar-hi''.

El conseller també va especificar que li consta que "els jutjats de la Seu d'Urgell revisaran els expedients dels vehicles afectats per comprovar si encara té sentit que estiguin dipositats allà", tot obrint la possibilitat al fet que siguin retornats als seus propietaris o bé destruïts. Tanmateix, Mundó defensa l'avantatge que representa poder disposar d'aquest dipòsit de vehicles judicial, "perquè els cotxes no estiguin repartits i immobilitzats arreu de la ciutat". El departament de Justícia s'ha compromès que els Mossos d'Esquadra visitin l'espai ''amb més freqüència'' i puntualitza que "l'increment de la presència policial a l'entorn del dipòsit de vehicles ja és una realitat".