Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Compromís X La Seu vol que el senyal d'Andorra Televisió es continuï rebent al Pirineu

Compromís X La Seu vol que el senyal d'Andorra Televisió es continuï rebent al Pirineu

El grup municipal sol·licita en una moció que l'Ajuntament de la Seu sol·liciti al Govern d’Andorra un acord per tornar a sintonitzar el canal, que des de l'1 de juliol ja no es pot veure a les comarques pirinenques
Andorra Televisió (Foto: Compromís X La Seu)
11/07/2016 12:15

Compromís X La Seu presentarà aquest dilluns al ple municipal una moció en què proposa que l'Ajuntament urgellenc realitzi una sol·licitud formal al Govern d’Andorra per cercar fórmules de col·laboració que facin possible que Andorra Televisió es pugui tornar a veure al territori pirinenc.

El grup municipal recorda que durant la matinada de l’1 de juliol va deixar de sintonitzar-se aquest canal televisiu a les comarques del Pirineu. Ja feia sis anys que la televisió pública andorrana es podia seguir a través de la TDT a tot el territori en base a un conveni subscrit entre l'RTVA i diverses administracions locals, pel qual Andorra Telecom subministrava el senyal de la televisió a una empresa catalana que la distribuïa a les comarques pirinenques. Tanmateix, després de l'expiració del conveni, s'ha decidit no renovar el contracte pactat.

Compromís X La Seu destaca que sempre ha defensat que "un bon veïnatge entre Andorra i el Pirineu en general, i en concret amb l’Alt Urgell i La Seu d’Urgell és positiu per les sinergies que es generen, que afavoreixen al nostre territori però també al Principat". El grup municipal ressalta que la relació "comença per la informació, emetent notícies i reportatges, i ajudant a difondre el nostre territori, moltes vegades oblidat per les institucions".

El portaveu de Compromís X La Seu, Òscar Ordeig, creu que “saber allò que passa a l’altra banda de la frontera ajuda a compartir informació d’ambdós territoris i, d’aquesta manera, es millora la interconnexió entre la població i les institucions”. I afegeix: “Creiem que és del tot necessari revertir la decisió i poder seguir veient Andorra Televisió, que no només és la televisió dels andorrans, sinó que és una televisió pirinenca”.