Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Concentració davant de l'Ajuntament de la Seu amb motiu de la vaga general a la funció pública

Concentració davant de l'Ajuntament de la Seu amb motiu de la vaga general a la funció pública

Treballadors municipals i del Consell Comarcal de l’Alt Urgell han expressat amb una pitada el seu rebuig a la retallada salarial Normalitat als centres eductius on el seguiment de la convocatòria ha estat mínim. Tampoc s’ha fet vaga ni al CAP ni al Sant Hospital
Protesta de treballadors de l'Ajuntament de la Seu i el Consell Comarcal
08/06/2010 11:39

Els treballadors de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, convocats pel sindicat UGT, han fet aquest matí, a dos quarts d’onze, una concentració davant de l’edifici consistorial. La mobilització en contra de la retallada salarial prevista per l’Estat per fer front a la crisi l’han seguit un centenar de funcionaris i de personal laboral i s’ha acompanyat d’una pitada.

El portaveu dels treballadors, Rafel Llobet, ha denunciat la pèrdua de poder adquisitiu que la retallada suposarà per a moltes famílies de la Seu. El col.lectiu també ha criticat que el Govern espanyol els vulgui fer pagar la seva mala planificació.

La protesta també serveix per posar al descobert l'augment de la precarietat a les administracions i acabar amb els tòpics sobre la funció pública: un 38% d'empleats públics tenen contractes temporals i en molts casos no arriben als 1.000 euros de sou. Els sindicats denuncien que des del poder s'ha volgut enfrontar el sector amb la resta d'assalariats, als quals adverteixen que seran els propers a patir les retallades.

En la mateixa línia s'han expressat d'altres participants a la protesta. És el cas de Sílvia Herce, en representació de les llars d'infants municipals de la Seu, que exposa que a l'administració pública també s'estén la precarietat laboral.

De moment, la jornada d’aturada convocada al sector públic no està tenint seguiment entre els mestres de les escoles públiques de la Seu d’Urgell. Ni els del col.legi Albert Vives, ni els del col.legi Pau Claris s’han sumat a la crida dels sindicats. Tampoc els de l’Escola la Valira, ni els del col.legi concertat ‘La Salle’ s’han afegit a la mobilització.

El mateix ha passat amb els docents de la resta d’escoles de la comarca, que han rebutjat sumar-se a la convocatòria, tot i que sí han dut a terme actes simbòlics d’oposició no a la retallada salarial, sinó a la retallada “educativa”.

Només a l’Institut Joan Brudieu de la Seu han seguit la vaga quatre dels 91 professors. A l’Institut Aubenç d’Oliana dos dels 21 professors de la plantilla han expressat la seva oposició a la tisorada als salaris a través de l’aturada. En el cas de l'Escola Agrària del Pirineu el seguiment de la convocatòria ha estat nul.

El sector educatiu coincideix a assenyalar que no val la pena fer vaga perquè no es percep que l’aturada “hagi de tenir repercussions”. Alhora, s’ha fet referència a les nombroses aturades convocades els últims mesos. “La gent ja està cansada”, ha indicat el director d’un dels centres de l’Alt Urgell.

A la Seu ni el Sant Hospital ni el CAP han patit reducció de servei a causa de l’aturada al sector públic. De fet, a l’hospital urgellenc tenen prevista una assemblea aquest migdia, però consideren que “no els ha d’afectar la mesura, ja que no són funcionaris i tenen un contracte laboral que depèn d'una empresa”. Al Jutjat no s'ha alterat la jornada ja que cap dels treballadors ha fet vaga.

Al Pirineu el sindicat UGT també ha organitzat per a les dues del migdia una concentració davant de l’Hospital del Pallars. Ja al vespre, a les vuit, es farà una manifestació pels carrers de Tremp, que sortirà de l’Ajuntament i transcorrerà pel casc urbà de la població.